В урочистостях Дня захисників України а також 76-ої річниці визволення Запоріжжя у науково-просвітницьких заходах взяв участь завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП Євген Карташов

В урочистостях Дня захисників України а також 76-ої річниці визволення Запоріжжя у науково-просвітницьких заходах взяв участь завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП Євген Карташов

В останні теплі дні золотої осені у День захисника України, День Українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці - 14 жовтня відзначалася і 76-а річниця визволення Запоріжжя.

12-13 жовтня вся Україна також святкувала День Міста Запоріжжя - 2019.

В урочистостях та науково-просвітницьких заходах взяв участь завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, доктор наук з державного управління Євген Карташов, – двічі голова Запорізької облдержадміністрації (січень – листопад 1999 року, березень 2001 року – червень 2003 року), мер м. Запоріжжя (2003–2010 рр.).

Євген Григорович є повним кавалером ордена «За заслуги (Україна)» трьох ступенів (2000, 2002, 2009), володарем премії «Прометей-Престиж» в номінації «Регіональний лідер року» (2002), лауреатом звання «Людина честі і обов'язку» всеукраїнської акції «Лідер народної довіри», переможцем національної програми «Людина року-2005» в номінації «Кращий міський голова», почесним громадянином міста Запоріжжя (2008).

В рамках урочистих заходів відбулася презентація перед широкою аудиторією нового підручника «Державне та регіональне управління», підготовленого колективом авторів за загальною редакцією Є. Г. Карташова, що вийшов друком у 2019 році.

У підручнику розглянуто сутність державного та регіонального управління, еволюцію теорії державного та регіонального управління, роль держави як суб’єкта управління суспільним розвитком, структуру державного механізму та концепції поділу влади в системі державного управління, особливості державного управління на регіональному рівні, специфіку місцевого самоврядування та його роль і місце у державному управлінні , підходи до визначення ефективності державного управління, а також значення державного контролю у сфері виконавчої влади, проблемні питання децентралізації в системі державного управління, концепції модернізації системи державного управління в Україні.

Видання може бити цікавим для здобувачів вищої освіти, викладачів, аспірантів, а також усіх, хто цікавиться сучасною державноуправлінською наукою.