ЕКСПЕРТНО-ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ПРІОРИТЕТУ «МОДЕРНІЗАЦІЯ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ»

ЕКСПЕРТНО-ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ПРІОРИТЕТУ «МОДЕРНІЗАЦІЯ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ»

16 січня 2016 р. в Міністерстві освіти і науки України відбулося експертно-громадське обговорення пріоритету «Модернізація професійно-технічної освіти» проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період до 2020 року.

Головуючий на зібранні перший заступник Міністра Володимир Ковтунець і директор департаменту професійної освіти МОН Микола Кучинський представили розділ8. «Модернізація професійно-технічної освіти», охарактеризували ключові кількісні показники, довели мету, яку Уряд хоче досягнути в середньостроковій перспективі і до кінця 2017 р., проінформували експертів та громадськість про те, що уже було зроблено в попередній період та прокоментували послідовність кроків Уряду, які планується зробити у 2017 році.

В обговоренні взяла участь та виступила із пропозиціями доктор педагогічних наук, професор ДВНЗ “Університет менеджменту освіти” Лариса Сергеєва, докладнішезупинившись на Кроці 3. «Впровадження проектів державно-приватного партнерства у сфері освіти», запропонувала розробити та впровадити програму підготовки педагогічних кадрів для сучасної професійної освіти «Інноваційне педагогічно-виробниче партнерство».

Учасники експертно-громадського обговорення пріоритету активно залучилися до подання пропозицій, серед них: Алла Луцька, головний консультант Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки; Голда Виноградська, віце-президент Конфедерації дизайнерів і стилістів України, голова національного партнерства в легкій промисловості України; Анатолій Гармаш, заступник директора департаменту розвитку трудового потенціалу та корпоративної відповідальності Федерації роботодавців України; Лариса Лісогор, завідувач відділу соціальних проблем ринку праці Інституту демографії і соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України; Сергій Рибак, голова громадської організації «ВОЛДСКІЛЛС Україна»; Наталія Іваній, начальний відділу освітніх проектів ТОВ «Хенкель Баутехнік» та інші зацікавлені сторони.

Учасники обговорення підтримали проект Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період до 2020 р. щодо пріоритету «Модернізація професійно-технічної освіти».

 

Із документом можна ознайомитися  на урядовому порталі: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249634799

Пропозиції слід надсилати на електронну адресу: ukrpto@i.ua