ІІ Міжнародний освітній Інтернет-Марафон  “Досвід освіти ХХІ сторіччя. Європейський контекст”

ІІ Міжнародний освітній Інтернет-Марафон “Досвід освіти ХХІ сторіччя. Європейський контекст”

14 грудня завершився триденний Міжнародний освітній Інтернет-Марафон “Досвід освіти ХХІ сторіччя. Європейський контекст”.

Це  вже  другий  Інтернет-Марафон, що проводився в Україні з метою вивчення й упровадження у вітчизняну освітню практику перспективного досвіду Європейських країн щодо модернізації освіти.

Організаторами ІІ Інтернет-Марафону виступили ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН УкраїниДНУ «Інститут модернізації освіти» МОН України, Український відкритий університет післядипломної освіти, громадські організації «MITTETULUNDUSUHINGU GLOBAL CIVIL INITIATIVE VERTICAL» (Естонія, м. Таллінн); «GLOBAL EDUCATIONAL DISCOVERY» та Видавнича група «Основа».

Географія учасників цього заходу охоплювала близько 10 000 педагогічних працівників та керівників закладів освіти з України, Польщі, Румунії, Угорщини, США, Чехії, Нідерландів, Франції та країн Балтії і СНД  (див.  схему  внизу).

Спікери з Естонії, Фінляндії, Нідерландів, США та України розповіли про особливості, успіхи та виклики, що стоять перед освітніми системами кожної країни. Від учасників заходу отримано декілька сотень позитивних відгуків та коментарів з приводу актуальності тем, обговорюваних під час Інтернет-Марафону, а також ефективності цієї інноваційної форми отримання освітянами важливої професійної інформації.  Найбільший резонанс викликали теми, що стосувалися інклюзії, секретів успіхів фінської школи, викликів реформ для вчителя, розвитку освітнього потенціалу вчителів та пошуку джерел натхнення для учнів у побудові успішної кар'єри.

З урахуванням отриманих відгуків  ДВНЗ “Університет менеджменту освіти” НАПН України та ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти” МОН України спільно з Українським відкритим університетом післядипломної освіти та громадськими організаціями GCI Вертикаль, Global Educational Discovery вже розпочали підготовку до наступного,  ІІІ Інтернет-Марафону, на якому будуть обговорюватися інноваційний досвід та сучасні європейські освітні практики, а також презентуватимуться нові навчальні програми й курси для різних категорій педагогічних працівників і керівників освіти.

Інформація про підготовку заходу буде постійно висвітлюватися на Фейсбуці: https://www.facebook.com/GEdDiscovery/.

 

 

Олена  Отич,
доктор педагогічних наук, професор,
проректор з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків
ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України,
виконавчий директор
Українського відкритого університету післядипломної освіти

 

Микита  Цилюрик,
голова Міжнародної громадської організації
«
MITTETULUNDUSUHINGUGLOBAL
CIVIL
INITIATIVEVERTICAL»