ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Міжнародна співпраця державних і громадських організацій:  досвід, реалії, перспективи»

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Міжнародна співпраця державних і громадських організацій: досвід, реалії, перспективи»

10 листопада 2015 року в Університеті менеджменту освіти відбулась  ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Міжнародна співпраця державних і громадських організацій:  досвід, реалії, перспективи» за участю міжнародного партнера Університету Проектного бюро КультурКонтакт Австрія.

Метою проведення ІІІ Міжнародної  науково-практичної конференції стало обговорення актуальних питань співпраці державних та недержавних організацій; удосконалення міжнародної співпраці у галузі освіти, підвищення ефективності реалізації міжнародних проектів та програм націлених на вирішення цих питань, формування кадрового потенціалу та розширення міжнародної взаємодії для інноваційного розвитку навчальних закладів системи післядипломної педагогічної освіти, громадських та державних установ; обговорення ціннісних орієнтирів розвитку сучасного суспільства та роль релігійних організацій у їх формуванні.

У заході брали участь 76 представників регіональних закладів ППО, наукових установ НАПН України, слухачі курсів підвищення кваліфікації та магістри Університету менеджменту освіти, іноземні партнери УМО, міжнародні, релігійні та громадські організації.

Традиційно відкрив конференцію ректор Університету, академік НАПН України, професор Віктор Васильович Олійник, а також з вітальним словом до учасників заходу звернувся перший проректор – проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи М. О. Кириченко.

Розпочав пленарне засідання конференції експерт з Австріі, тренер навчальних семінарів-тренінгів «Формування компетенцій з проектного менеджменту для інновативного розвитку шкіл для керівників шкіл України», Франц Фрех.  Цікавими виступами, які викликали жваве обговорення аудиторії відзначились професор Сергєєва Лариса Миколаївна, Рябова Зоя Вікторівна, Сіданіч Ірина Леонідівна, директор Університетського коледжу Київського університету ім. Бориса Грінченка Братко Марія Василівна. Інформативною і корисною була доповідь президента Українського Біблійного Інституту Джея Дона Роджерса.

Під час конференції відбулися круглий стіл «Співпраця релігійних організацій і державних навчальних закладів» та презентація навчального посібника українсько-австрійського проекту «Формування компетенцій з проектного менеджменту для інновативного розвитку шкіл для керівників шкіл України». Під час презентації видання відбулось урочисте вручення сертифікатів учасникам спільного україно-австрійського проекту з числа науково-педагогічних працівників, слухачів та магістрів Університету про успішне завершення дво- та тримодульних семінарів з проектного менеджменту.

Усі учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції отримали сертифікати участі, матеріали конференції розміщено на сайті Університету, а також будуть опубліковані у виданнях УМО.