ІННОВАЦІЇ  НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОЇ  РОБОТИ: ДОСВІД  СТОЛИЧНОЇ  ПРОФТЕХОСВІТИ

ІННОВАЦІЇ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОЇ РОБОТИ: ДОСВІД СТОЛИЧНОЇ ПРОФТЕХОСВІТИ

8 грудня 2016 р. у групах підвищення кваліфікації керівних кадрів професійно-технічної освіти (куратор- тьютор, доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва та кандидат технічних наук, доцент Ольга Пащенко) відбулося виїзне заняття на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у місті Києві (заступник директора Ірина Павлюк).

Методисти Київського НМЦ ПТО розповіли про діяльність, зупинились на питаннях аналізу стану навчально-виробничої, навчально-виховної та методичної роботи в ПТНЗ м. Києва, підготовки пропозицій щодо їх удосконалення, надання конкретної методичної допомоги педагогічним колективам; здійснення дослідно-експериментальної роботи щодо вдосконалення змісту, форм і методів навчання, участі у наукових дослідженнях з проблем ПТО; участі у підготовці документів щодо ліцензування діяльності з надання освітніх послуг, пов’язаних з одержанням професійної освіти, професійно-технічними навчальними закладами, підприємствами, установами, організаціями (державної та  іншої від державної форм власності), та атестації з робітничих професій ПТНЗ (державної та іншої від державної форм власності); організації стажування педагогічних працівників на підприємствах, у ПТНЗ, надання допомоги в розробці індивідуальних  планів і програм стажування та відповіли на численні запитання слухачів.

Перед учасниками виступили викладачі Київського ВПУ № 33 та поділилися інноватикою з використання хмарних технологій у професійній освіті. Слухачі дізналися про можливості нового підходу до організації дистанційного навчання.  Кожен отримав нові знання, більш детально познайомився з можливостями Office 365.

Модератор заходу, доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва передала 10 найменувань навчальних та методичних посібників до бібліотеки Центру.

Слухачі ЦІППО позитивно відзначають професійну спрямованість виїзних занять, що організовує кафедра державної служби і менеджменту освіти (завідувач кафедри - професор Ніна Діденко).

Всі слухачі отримали матеріали виїзного заняття базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у місті Києві на електронних носіях.