КОНКРЕТНІ РЕЗУЛЬТАТИ МІЖНАРОДНОЇ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

КОНКРЕТНІ РЕЗУЛЬТАТИ МІЖНАРОДНОЇ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

17–19 березня 2016 р. у м. Львові відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Якісна професійна освіта – гідна робота: досвід, реалії, перспективи», що підвела підсумок чотирирічної діяльності українсько-канадського проекту «Навички для працевлаштування» (2012-2016) за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Канадське агентство міжнародного розвитку.  

Учасників конференції привітали пані Амаль Ель-Атіфі,  Перший Секретар Посольства Канади в Україні з питань розвитку, Олександра Небожук, директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, Анжела Войцехівська, директор департаменту міжнародних проектів, Саскачеванська Політехніка (Канада).

Із програмними доповідями виступили Нелля Ничкало,академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член (академік) НАПН України, Марґарета Ніколовська, експерт з питань політики та систем професійно-технічної освіти, Департамент «Україна та Чорногорія» Європейського фонду освіти, Вікторія Карбишева, заступник директора департаменту професійно-технічної освіти, Міністерство освіти і науки України

Завданням українсько-канадського проекту було:  підвищити якість і ефективність програм бізнес-навчання в Україні;   покращити партнерські зв’язки між галуззю освіти та громадою, що сприятиме удосконаленню навчальних програм вимогам ринку праці і підвищенню рівня зайнятості та самозайнятості серед випускників ПНЗ.

У роботі конференції взяли участь і виступили із доповідями науково-педагогічні працівники ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України: доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Ануфрієва, старший викладач кафедри державної служби і менеджменту освіти ЦІППО, аспірант Вікторія Купрієвич.

Учасники партнерських навчальних закладів презентували навчальні посібники, розроблені в рамках проекту і затверджений наказом МОН України № 206 від 02.03.2016 р. Державний стандарт професійно-технічної освіти за професією «Адміністратор (для малого та середнього бізнесу – код  4222)» що базується на потребах роботодавців та модульно-компетентностній основі (модератор-консультант робочої групи професор Лариса Сергеєва).

Учасники проекту отримали міжнародні сертифікати щодо підвищення кваліфікації.

З відео зверненням до учасників конференції звернулися профтехосвітяни української Луганщини і подякували за передані навчальні посібники та українські книжки. – Електронний документ.

https://yadi.sk/mail/?hash=vIsUArY5dSM3IEiqEhqmcLzRJBIcaRMKQOcmXIbGhRI%3D

До цієї громадянської дії долучилася і кафедра державної служби і менеджменту освіти.