КОНКУРЕНТОЗДАТНОМУ РОБІТНИКУ – ІННОВАЦІЙНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПРОДУКТ

КОНКУРЕНТОЗДАТНОМУ РОБІТНИКУ – ІННОВАЦІЙНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПРОДУКТ

23 грудня 2016 р. відбулося засідання науково-методичної комісії з промислових професій Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України, на якому розглянуто питання щодо рекомендації для використання у професійних навчальних закладах підручника «Гірські роботи», розробленого авторським колективом Криворізького професійного гірничо-технологічного ліцею (директор Вячеслав Сиротюк) за програмою І етапу дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня Експериментального педагогічного майданчика (науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва).

Презентацію рукопису здійснила співавтор заступник директора з навчально-виробничої роботи ліцею, кандидат педагогічних наук Тетяна стойчик, яка нещодавно завершила курс підвищення кваліфікації у ЦІППО і оприлюднила результати І етапу експериментального пошуку.

Гірнича справа в рудній галузі є стратегічною для оборонної промисловості держави. У навчальному закладі готують кваліфікованих робітників з професій: прохідник, кріпильник, гірник очисного забою, машиніст бурової установки, електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, машиніст електровоза, машиніст навантажувально-доставочної машини, машиніст скреперної лебідки для ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат», ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка», ПАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» та ін.

У засіданні науково-методичної комісії взяла участь і виступила з експертним висновком професор Лариса Сергеєва. У режимі відео-конференції виступили рецензенти рукопису: Сергій Осипенко, директор ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей» Запорізької області та Сайфій Сайфієв, директор ДНЗ «Тернівський професійний гірничий ліцей» Дніпропотровської оласті.

Голова науково-методичної комісії з промислових професій Петро Наконечний, інші члени комісії підтримали пропозицію щодо надання рукопису підручника «Гірські роботи» грифу МОН «Рекомендовано для використання у ПТНЗ гірничого профілю».