Літні студентські спортивні ігри

Літні студентські спортивні ігри

У місті Кванджу тривають Літні студентські спортивні ігри. Універсіада, що почалась 3 липня  будет тривати по 14 липня. Загалом на турнірі буде розіграно 272 комплекти медалей в 21 виді спорту. Україну на змаганнях репрезентують 137 атлетів. У складі збірної України – Голова Спортивної студентської спілки, президент НАПН України Василь Кремень.

Урочиста церемонія відкриття Універсіади-2015 пройшла на головному міському стадіоні Кванджу. Відкритими ігри оголосив президент Південної Кореї Пак Кин Хе. За призові місця учасники Ігор сперечаються в турнірах з академічного веслування, бадмінтону, баскетболу, бейсболу, водного поло, волейболу, гандболу, гольфу, дзюдо, легкої атлетики, настільного і великого тенісу, плавання, стрибків у воду, спортивної та художньої гімнастики, кульової та стендової стрільби, стрільби з лука, тхеквондо, фехтування та футболу.

У загальнокомандному заліку XXVIII Всесвітньої літньої Універсіади "синьо-жовті" посідають 9-е місце серед 146 країн. Лідирують господарі корейці - 43 золотих, 28 срібних і 26 бронзових медалей.

На фото: Василь Кремень та плавець Сергій Фролов