НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ ДИРЕКТОРАТУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ МОН І КОМІТЕТУ ОСВІТИ, НАУКИ ТА ІННОВАЦІЙ

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ ДИРЕКТОРАТУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ МОН І КОМІТЕТУ ОСВІТИ, НАУКИ ТА ІННОВАЦІЙ

13 грудня 2019 року науково-педагогічні працівники БІНПО взяли участь у робочій зустрічі Комітету освіти, науки та інновацій та директорату професійної освіти МОН. 

Серед учасників зустрічі Шумік Ірина, генеральний директор директорату професійної освіти, Коваль Ольга, народна депутатка, комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Селіфонтьєв Сергій, віце-президент Громадської організації "Всеукраїнська асоціація професійно-технічної освіти", Луцька Алла, головний консультант комітету з питань освіти, науки та інновацій, Швень Ярослава, заступниця директорки БІНПО, кандидатка психологічних наук, доцентка, Харагірло Віра, в. о. завідувача кафедри педагогіки, психології і менеджменту.

У ході зустрічі було обговорено низку нагальних проблем професійної освіти, розглянуто головні аспекти майбутнього законопроекту про професійну (професійно-технічну) освіту; необхідність і джерела підвищення соціального захисту майстрів виробничого навчання і викладачів спеціальних дисциплін; важливість покращення іміджу робітничих професій; професійний розвиток і підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання в умовах конкурентноздатного середовища формальної, неформальної та інформальної освіти.

Представники БІНПО актуалізували  перспективність і конкурентноздатність Інституту для освітянської спільноти в галузі професійної освіти, презентували стратегічні цілі і перспективи на 2020 рік і висловили готовність до співпраці із директоратом професійної освіти МОН і Комітетом освіти, науки та інновацій.