НАВИЧКИ УСПІШНОСТІ («SOFT SKILLS») ЗДОБУВАЧАМ ОСВІТИ І ПЕДАГОГАМ ЗП(ПТ)О

НАВИЧКИ УСПІШНОСТІ («SOFT SKILLS») ЗДОБУВАЧАМ ОСВІТИ І ПЕДАГОГАМ ЗП(ПТ)О

14.06.2021 року дано старт експериментального педагогічного майданчика за темою «Формування м’яких навичок «soft skills» майбутніх кваліфікованих робітників в освітньому середовищі ЗП(ПТ)О» на базі ДПТНЗ «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі», директор Л. О. Сніжко.

На виконання наказу директору департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації від 01 червня 2021 року № 166 ОД «Про проведення експерименту регіонального рівня за темою «Формування м’яких навичок «soft skills» майбутніх кваліфікованих робітників в освітньому середовищі ЗП(ПТ)О» на базі ДПТНЗ «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» науковими консультантами (за згодою) призначено доктора педагогічних наук, професора Л. М. Сергеєву і кандидата педагогічних наук, доцента кафедри В. О. Купрієвич.

Співпраця стала можливою завдяки підписання меморандуму між кафедрою теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці і безпеки життєдіяльності та кафедрою педагогіки та освітнього менеджменту Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області, ДЗПТО «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» (20.10.2020).

Пріоритетним напрямом експерименту буде розроблення авторських програм курсів підвищення кваліфікації з розвитку гнучких навичок (soft skills) педагогів, що дає їм можливість цілеспрямовано обирати розвиток конкретно визначеного шляху самовдосконалення; перетворення освітнього простору на коворкінг. Саме це сприятиме активній участі педагога в мережевій взаємодії в формі спільних освітніх, дослідницьких, соціальних проектів, а також академічній мобільності, що створює умови для обміну педагогічним досвідом, освоєння нових освітніх програм і технологій, підвищення професійної компетентності педагога.