НЕВДОВЗІ СТАРТУЄ ПРОЄКТ «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ВИКЛАДАННЯ»

НЕВДОВЗІ СТАРТУЄ ПРОЄКТ «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ВИКЛАДАННЯ»

20 жовтня 2021 р. у ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулася робоча зустріч ректора Миколи Кириченка та аташе з питань освіти Посольства Австрії в Україні, уповноваженого з питань освіти Міністерства освіти, науки та досліджень Австрії Домініка Айзенманна, з питання співробітництва щодо реалізації нового українсько-австрійського проєкту «Цифровізація викладання», що спрямований на підтримку трансформаційних процесів в закладах освіти в умовах світової пандемії.

Мета проєкту – розробити орієнтовані на попит формати безперервної освіти у форматі змішаного навчання та дати можливість викладачам пропонувати високоякісні та дидактично грамотні курси у форматі онлайн та/або змішаного навчання. Інноваційний проєкт ініційовано Домініком Айзенманном.

Проєкт є логічним продовженням тривалого плідного партнерства сторін у межах попередніх проєктів «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах» (2019–2021), «Нові вимоги до компетенцій керівників шкіл в Україні» (2017–2018), «Формування компетентностей з проєктного менеджменту щодо інновативного розвитку шкіл для керівників шкіл України» (2014–2016) та визнанням вагомих здобутків їх учасників – розвитку професійних компетентностей, опанування перспективних інноваційних освітніх практик австрійських колег, технології супервізії керівників та управлінських команд опорних шкіл; посібників і навчальних курсів-модулів для системи післядипломної освіти.

У робочої зустрічі взяли участь проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова та заступник директора з навчальної роботи Центрального інституту післядипломної освіти Лариса Оліфіра.

Під час зустрічі учасники обговорили сферу діяльності проєкту, що охоплює освітній менеджмент і викладання предметів STEM, його завдання, заходи, умови реалізації з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Стартує проєкт у листопаді 2021 року міні-конференцією в режимі онлайн. Його реалізація в Україні триватиме до 2023 року. В заході візьмуть участь 15 науково-педагогічних працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.