ПЕДАГОГІКА ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

ПЕДАГОГІКА ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

10 жовтня 2017 р. голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов і заступник Міністра освіти і науки України Павло Хабзей урочисто відкрили Регіональний навчально-практичний майданчик «Тріора» за підтримки ТОВ «ЗІП» та Навчально-практичнй центр сучасних будівельних матеріалів і технологій за підтримки ТОВ «Кнауф Гіпс Київ», що створений відповідно до Середньострокового плану пріоритетних дій уряду до 2020 року у рамках державно-приватного партнерства в закладі професійної освіти «Одеський центр професійної освіти» (директор Сергій Сущенко) для підготовки кваліфікованих робітників, у тому числі для інклюзивного навчання учнів з порушеннями слуху з професії «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування». 

У навчальному закладі другий рік проводиться науково-педагогічний експеримент всеукраїнського рівня за програмою Експериментального педагогічного майданчика з теми: «Технологія забезпечення доступності освітнього простору професійно-технічного навчального закладу для учнів з порушеннями слуху» (науковий керівник ― доктор педагогічних наук, професор ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України Лариса Сергеєва). 

У Професійному вернісажі ― презентації закладів професійної освіти Одеської області та пленарному засіданні Всеукраїнської науково-практичної конференції «Розвиток професійної освіти Одеської області ― запорука зростання економіки регіону» взяли участь: Анатолій Урбанський, голова Одеської обласної ради, Олександр Лончак, директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації,Микола Кучинський, директор Департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України; Олександр Старченко, директор з маркетингу і збуту ТОВ «Кнауф Гіпс Київ»; Сергій Гаценко, директор Одеського обласного центру зайнятості, директори обласних Навчально-методичних центрів (кабінетів) ПТО, керівники й педагогічні працівники закладів професійної освіти області. 

http://7kanal.com.ua/2017/10/vyipusknikam-ptu-budet-proshhe-poluchit-neobhodimyiy-opyit-i-trudoustroitsya-video/ 

Професор Л. М. Сергеєва зустрілася із педагогічним колективом Одеського професійного ліцею сфери послуг (директор Тетяна Горбачова), ознайомилася із навчальною базою, обговорила шляхи розвитку педагогічного колективу, передала до методичного кабінету та бібліотеки професійного ліцею навчальні посібники з предметів циклу економічних дисциплін.