ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЛОКАЦІЯ НА СОФІЇВСЬКІЙ ПЛОЩІ

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЛОКАЦІЯ НА СОФІЇВСЬКІЙ ПЛОЩІ

12 вересня 2021 року в Києві на Софіївській Площі відбулося Свято Подяки, що було присвячене 30-й річниці Незалежності України. У заході взяли участь завідувач кафедри педагогіки, адміністрування та спеціальної освіти Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доктор педагогічних наук Ірина Сіданіч та методист кафедри економіки, підприємництва та менеджменту, старший викладач кафедри психології та особистісного розвитку Любов Мухіна, які організували профорієнтаційну локацію «Християнська етика – найвищий стандарт духовно-морального виховання в школі».

Мета заходу полягала в інформуванні учасників акції про сутність, роль, важливість духовно-морального виховання дітей і молоді в закладах освіти; переконанні необхідності запровадження цих предметів в школах України.

Представники університету проінформували учасників заходу про: сутність предметів духовно-морального спрямування; зміст відповідних програм і підручників, звернувши увагу на їх міжконфесійність і відповідність віковим особливостям учнів; журнал «Слово вчителю»; особливості та специфіку викладання предметів духовно-морального спрямування тощо.

Учасники свята були залучені до коротких інтерактивних вправ з духовно-морального виховання. Ірина Сіданіч також поспілкувалася з представниками засобів масової інформації щодо змісту, актуальності та викликів викладання предметів духовно-морального спрямування.

На Софіївській Площі учням та батькам було роздано інформаційно-рекламні буклети про спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців у ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.