ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА НАУКОВЦІВ НА СУМЩИНІ

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА НАУКОВЦІВ НА СУМЩИНІ

З 18 по 20 січня 2022 року науково-педагогічні працівники ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України доцент Тетяна Бурлаєнко та доцент Оксана Дубініна взяли участь у профорієнтаційних заходах на Сумщині. Під час заходів ними було представлено діяльність Університету, переваги навчання в ньому, ознайомлено учнів і вчителів з освітньо-професійними програмами підготовки майбутніх фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, надано інформацію про програми академічної мобільності, які сьогодні популярні серед здобувачів освіти.

Профорієнтаційні заходи було проведено в форматі засідань постійно діючої науково-практичної студії «Розвиток інформаційно-аналітичної компетентності педагога в умовах трансформаційних змін суспільства» під керівництвом Оксана Дубініна та Тетяна Бурлаєнко (Свідоцтво про реєстрацію авторського права № 93490 від 28.10.2019 р.).

Заходи розпочалися з workshop в очно-дистанційному форматі, який представили здобувачки освіти спеціальності «Психологія» ‒ Валерія Колодій та Юлія Цвіла, в межах вивчення дисципліни «Психологічна культура та інформаційна безпека особистості». Під кураторством викладачки цієї дисципліни доцента Оксани Дубінініної було розроблено workshop на тему «Попередження кібербулінгу у дитячо-юнацькому колективі».  

Потенційні вступники до УМО охоче залучалися до виконання творчих завдань, виявили великий інтерес до освітніх програм ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України. Зацікавила їх також можливість отримати фах за програмою подвійного дипломування. Під час заходу панувала невимушена, творча та дружня атмосфера. Учасники workshop передали свої «літачки-побажання» здобувачам освіти УМО.

Наступний етап профорієнтаційних заходів передбачав проведення тренінгів із тем: «25 символів сучасного вчителя» та «Методичні засади застосування інноваційних технологій навчання в закладах освіти», у яких взяло участь 55 педагогічних працівників Сумщини. Учасники тренінгу отримали детальну інформацію від спікерів щодо перспектив навчання в УМО за освітньо-професійними програмами підготовки майбутніх фахівців першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. У межах роботи постійно діючої науково-практичної студії під керівництвом Оксана Дубініна та Тетяна Бурлаєнко було представлено тренінги, які сприяють розвитку професійної компетентності педагогів в трансєвропейському освітньому просторі.

Під час заходів науковцями було зроблено акцент на унікальність освітньо-професійних програм підготовки майбутніх фахівців, які в свою чергу забезпечують якісну підготовку здобувачів освіти в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в умовах вимог сучасного ринку праці.

Фіналом профорієнтаційної програми науковців Університету стало відвідування закладу загальної середньої освіти Коровинської селищної ради Роменського району Сумської області, де відбулася пілотна зустріч із учасниками освітнього процесу.

Дякуємо співорганізаторам заходу − керівництву ДНЗ «Сумське ВПУБА» та сподіваємося на ефективність профорієнтаційної роботи щодо вступної кампанії-2022.