ПРОФТЕХОСВІТЯНАМ - ІННОВАЦІЙНІ ПЕДАГОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ

ПРОФТЕХОСВІТЯНАМ - ІННОВАЦІЙНІ ПЕДАГОГІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ

У Центральному інституті післядипломної педагогічної освіти ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України  з 27 березня по 31 березня 2017 року відбувся перший етап курсів підвищення кваліфікації за очно-дистанційною формою слухачів категорії «Заступники директорів з навчально-виховної роботи ПТНЗ” (куратор-тьютор – старший викладач Вікторія Купрієвич). 

30 березня 2017 року, відповідно до навчально-тематичного плану, проведено виїзне заняття на базі Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва (директор  Наталія Горбатюк).

Слухачі курсів – представники ПТНЗ Вінницької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей та м. Києва – стали учасниками круглого столу, присвяченому маловідомому, але надзвичайно важливому питанню - дислексії у підлітків. Тема викликала інтерес та жваве обговорення щодо причин та видів дислексії. Слухачі курсів підвищення кваліфікації отримали відповідні методичні рекомендації та поради стосовно допомоги таким учням зі сторони педагогів та психологів ПТНЗ.

У програмі  виїзного заняття: виступ директора навчального закладу, знайомство з матеріально-технічною базою, педагогічним колективом та учнями, міні-тренінг для виявлення дітей «групи ризику», проведений практичним психологом ВПУ.

Мету виїзного заняття (забезпечення безперервного, пролонгованого в часі професійного зростання, через розвиток у слухачів курсів підвищення кваліфікації професійних компетенцій) досягнуто.

Слухачі відзначили позитивний морально-психологічний клімат, який супроводжує процес підвищення кваліфікації, високий професіоналізм науково-педагогічних працівників Університету.

Всі слухачі безоплатно отримали навчальні посібники з управління, лідерства та організаційної поведінки, відвідали культурологічні заходи щодо знайомства з науковим та духовно-мистецьким потенціалом столиці України.