Розпочато новий україно-австрійський проєкт «Цифровізація викладання»

Розпочато новий україно-австрійський проєкт «Цифровізація викладання»

17 листопада 2021 року інтернет-конференцією розпочато новий україно-австрійський проєкт «Цифровізація викладання», започаткований Аташе з питань освіти Посольства Австрійської Республіки в Україні, Уповноваженим з питань освіти Міністерства освіти, науки та досліджень Австрії Домініком Айзенманном та OeAD (Австрійською службою міжнародної співпраці в галузі освіти і досліджень) і підтриманий МОН України, за участю ДЗВО «Унівеситету менеджменту освіти» НАПН України, Одеської академії неперервної освіти, Вінницької академії безперервної освіти, організацій-партнерів проєкту, експерток і експертів з Австрії.

У ході відкриття конференції Домінік Айзенманн презентував проєкт, його структуру та етапи реалізації до 2023 року, представив і привітав українських партнерів – учасників проєкту.

З початком реалізації проєкту «Цифровізація викладання» учасників привітали Артур Селецький, заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації МОН України, Моніка Мотт, керівниця відділу центрів співпраці закордоном і мови, OeAD, Відень.

У подальшому виступі Артур Селецький висвітлив питання цифрової трансформації та цифровізації в системі освіти України. Із змістом та особливостями реалізації проєктів «Всеукраїнська школа онлайн» і «цифровий бейдж вчителя» ознайомив Вадим Карандій, директор Українського інституту розвитку освіти.

Досвід організації процесу цифровізації у системі освіти Відня (Австрії) презентував Міхаель Штайнер, Вища педагогічна школа, Відень.

Від українських учасників проєкту виступили Микола Кириченко, ректор ДЗВО «Університету менеджменту освіти» НАПН України, який окреслив досвід та перспективні напрями цифровізації діяльності Університету, зокрема й освітньої. Ректорка Одеської академії неперервної освіти Любов Задорожна зупинилася на питаннях цифровізації освіти в м. Одесі та області.

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» на україно-австрійському проєкті «Цифровізація викладання» представлятимуть 15 науково-педагогічних працівників Центрального інституту післядипломної освіти та Навчально-наукового інституту менеджменту та психології на чолі з проректоркою з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою.

Друга практико-спрямована частина конференції проходила як міні-тренінг «Досвід цифровізації навчання у закладах-партнерах» під керівництвом Ольги Бершадської.

Україно-австрійський проєкт «Цифровізація викладання» викликав в учасників великий інтерес і бажання розвивати свої цифрові компетентності, опанувати новий досвід цифровізації освітнього процесу. Наступний захід проєкту запланований на грудень 2021 році в очному форматі у місті Одесі.