Сергій Квіт: Міносвіти тісно співпрацює з представниками IT- галузі

Сергій Квіт: Міносвіти тісно співпрацює з представниками IT- галузі

Про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час Українського Software Development Форуму 3.0, який відбувся 17 вересня 2015 року у Торгово-Промисловій Палаті України. Під час виступу Міністр підкреслив важливість співпраці Міністерства освіти і науки з представниками IT-технологій. За словами Сергія Квіта, в IT- сфері важлива системність і комплексність, як і в освіті та науці.

«Інформаційні технології - це найбільш динамічний бізнес в Україні. Результати співпраці Міністерства з IT-галуззю можна побачити у цьогорічних шкільних програмах», - зазначив Міністр.

Як повідомив Сергій Квіт, МОН радилось з представниками галузі щодо розподілу державного замовлення . Міністр запевнив присутніх , що з наступного року вдасться застосувати новий підхід до державного замовлення, за яким буде здійснюватися блочне фінансування університетів. Таку форму передбачає новий закон «Про освіту». «Блочне фінансування дозволить університетам самім вирішувати скільки спеціалістів, в тому числі, в IT- сфері, їм потрібно випустити»,- додав Сергій Квіт.