ШЛЯХИ ВПРОВАДЖЕННЯ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА У СФЕРІ ОСВІТИ
22 лютого 2017 р. у Чернівецькому вищому комерційному училищі Київського національного торговельно-економічного університету (директор Микола Кирилюк) відбувся галузевий круглий стіл «Сучасні вимоги до підготовки кваліфікованих робітників закладів ресторанного господарства».
На запрошення Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області (в.о. директора Світлана Микитюк) та адміністрації навчального закладу в роботі круглого столу взяла участь та виступила із доповіддю-презентацією доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва (ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України)
Учасники заходу - представники закладів ресторанного господарства (ресторанів «Гопачок», «Панська гуральня», «Піар», «Бухарест», «Брізоль»), стейкхолдери, роботодавці, соціальні партнери, керівні та педагогічні працівники закладів професійної освіти міст Бурштин (Івано-Франківська обл.), вінниці, Житомира, Чернівців, Харкова, Хмельницького висловилися щодо оновлення змісту професійної освіти і навчання; впровадження інноваційних форм і методів формування конкурентоздатності фахівців ресторанного господарства в професійних навчальних закладах; оновлення навчально-методичного забезпечення підготовки майбутніх фахівців ресторанного господарства, обговорили шляхи впровадження державно-приватного партнерства у сфері освіти на виконання Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на період до 2020 р. щодо пріоритету «Модернізація професійно-технічної освіти».