СТАРТ ДОСЛІДНО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ РОБОТИ

СТАРТ ДОСЛІДНО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ РОБОТИ

09 лютого 2017 р. на базі ДПЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» (в.о. директора Віталія Камишанська) відбувся науково-практичний семінар заступників директорів з навчально-виробничої роботи ПТНЗ Сумської області з питань ефективності діяльності в управлінні, у якому взяли участь представники 33-х професійних навчальних закладів.

На запрошення Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області (директор Олена Чхайло) у семінарі взяла участь та виступила з презентацією «Праксіологічні засади управління розвитком ПТНЗ» доктор педагогічних наук, професор лариса Сергеєва (ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН україни).

У другій половині дня відбувся науковий семінар на базі ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» (директор Надія Аніна) для учасників творчої групи з організації та проведення дослідно-експериментальної роботи з теми: «Упровадження проектів державно-приватного партнерства у професійній освіті».

Учасники творчої групи, а саме: методисти Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області, педагогічні працівники ДПТНЗ «Білопільське вище професійне училище» (директор Юрій Христій) та ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» ознайомилися із презентацією професора Лариси Сергеєвої «Експериментальний педагогічний майданчик: від теорії до практики»; проаналізували результати І етапу експерименту всеукраїнського рівня інших ПТНЗ та визначилися із Програмою діяльності.

Підсумовуючи результати роботи, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області Олена Чхайло зазначила, що Експериментальний педагогічний майданчик вперше буде працювати, об’єднавши три педагогічні колективи (науковий керівник – професор лариса Сергеєва, доктор педагогічних наук, професор ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН україни; наукові консультанти – Катерина Мірошніченко, заступник директора департаменту професійної освіти МОН України, Ганна Ігнатенко, завідувач кафедри професійної освіти та технологій сільськогосподарського виробництва Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, кандидат педагогічних наук, доцент; Петро Сорока, директор будинку моделей «Петро Сорока».

Ідею наукової розвідки у такому форматі підтримано Науково-методичною комісією з професійної педагогіки, психології та змісту професійно-технічної освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України.