СТУДЕНТИ МОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ НА НАВЧАННЯ

СТУДЕНТИ МОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ ПОДАТКОВУ ЗНИЖКУ НА НАВЧАННЯ

Шановні здобувачі вищої освіти
ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України!

Повідомляємо Вам, що здобувачі вищої освіти, які навчаються на контрактній  основі (за кошти фізичних осіб), мають право на певну компенсацію вартості освітніх послуг, тобто податкову знижку на навчання.

Податкова знижка – це можливість громадянина повернути частину сплаченого загальнодержавного податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного податкового року платником податку. Право на податкову знижку за навчання мають здобувачі освіти, батьки здобувачів освіти або їх усиновлювачі, чоловік або дружина здобувача освіти, які є громадянами України та платниками податків.

Cлужба освітнього омбудсмена підготувала роз’ясненнящодо питання надання та обрахування суми податкової знижки.

Детально: http://osvita.ua/vnz/83259/.

Право на отримання певної компенсації вартості освітніх послуг встановлено Податковим кодексом України, у разі якщо студент сплачував кошти за освітні послуги закладам освіти.

Витрати мають підтверджуватися платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, у яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги.

Скористайтеся своїм законним правом на податкову знижку!