У БІНПО ПРОВЕДЕНО ЗАХОДИ МІЖКУРСОВОГО ПЕРІОДУ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ

У БІНПО ПРОВЕДЕНО ЗАХОДИ МІЖКУРСОВОГО ПЕРІОДУ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ БІЛОЦЕРКІВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ

20 лютого 2020 року з метою науково-методичного супроводу професійного розвитку фахівців упродовж міжкурсового періоду науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти провели круглий стіл і майстер-клас для педагогів Білоцерківського професійного ліцею.

Доцентка кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін Світлана Соболєва провела круглий стіл «Сучасні освітні практики в професійній підготовці кваліфікованих робітників», під час якого ознайомила учасників із методикою використання сучасних технологій («фішбоун» та кейс-метод). Використання цих методів дозволяє зацікавити здобувачів освіти процесом навчання, сформувати інтерес до навчальної дисципліни (професії), сприяти активному засвоєнню знань та навичок, а також розвитку розумових операцій, зокрема аналізу, синтезу, порівняння, узагальнення, систематизації, класифікації, визначення причинно-наслідкових зв'язків та залежностей між різноманітними фактами, явищами, а також виробленню навичок логічного структурування. Сучасна професійна школа покликана застосовувати технології навчання, які будуються на діалогових формах спілкування та взаємодії.

Кандидатка психологічних наук, старша викладачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту Алла Лукіянчук опрацювала тему «Розвиток професійної ідентичності майбутніх кваліфікованих працівників». Учасники заходу обмінювалися думками з проблеми розвитку професійної ідентичності та визначали основні якості професіонала, які варто розвивати у майбутніх кваліфікованих робітників. У тренінговому режимі було продемонстровано можливості розвитку професійної ідентичності, проведено вправи, які доступні для використання в практичній діяльності педагогічного працівника сучасного закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

Співпраця з педагогічним колективом Білоцерківського професійного ліцею завжди відзначається позитивним настроєм, оптимізмом та бажанням удосконалюватись!