ВІДБУВСЯ ОНЛАЙН-ВОРКШОП «STEM-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД У ПРОФЕСІЙНІЙ ОСВІТІ: ВИКЛИКИ, ТЕНДЕНЦІЇ, ПЕРСПЕКТИВИ»

ВІДБУВСЯ ОНЛАЙН-ВОРКШОП «STEM-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД У ПРОФЕСІЙНІЙ ОСВІТІ: ВИКЛИКИ, ТЕНДЕНЦІЇ, ПЕРСПЕКТИВИ»

21 жовтня 2021 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України урамках роботи ХІІІ Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті – 2021» відбувся онлайн-воркшоп «STEM-орієнтований підхід у професійній освіті: виклики, тенденції, перспективи».

Учасниками онлайн-воркшопу «STEM-орієнтований підхід у професійній освіті: виклики, тенденції, перспективи» стали науково-педагогічні працівники БІНПО, педагоги професійно-технічної та фахової передвищої освіти, ключові стейкголдери, роботодавці з Одеської, Чернігівської, Рівненської, Київської, Дніпропетровської, Черкаської, Миколаївської та Донецької областей.

Усього участь у заході взяло понад 150 осіб..

Актуальність питань, що розглядалися, цікаві доповіді спікерів створили атмосферу продуктивного спілкування та обміну досвідом.

Вікторія Сидоренко, директорка Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти, докторка педагогічних наук, професорка кафедри педагогіки, психології та менеджменту, зазначила масштабність та практичну цінність Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті – 2021» для освітян України. Вікторія Вікторівна ознайомила учасників із статистичними даними щодо затребуваності STEM-фахівців у сучасному суспільстві та основними перспективами реалізації STEM-освіти в закладах професійної освіти.

Володимир Кулішов, заступникдиректора з навчальної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент,підкреслив затребуваність розгляду питань, пов’язаних із STEM-освітою, місце STEM-освіти у світлі сучасних освітніх трендів, основні підходи до впровадження STEM на всіх освітніх рівнях.

Наталія Бабченко, доктор філософії у галузі освіти, старша викладачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти, розкрила сутність акроніму «STEM», проаналізувала основні складники STEM-компетентності фахівця та презентувала досвід БІНПО з питань сприяння впровадженню STEM-орієнтованого підходу в професійну підготовку конкурентоспроможних фахівців.

Людмила Токшелукова, викладач хімії, біології та екології Вищого професійного училища № 7 м. Кременчука (Полтавська обл.), спеціаліст вищої категорії, презентувала практичний досвід реалізації STEM-освіти в закладі професійної освіти, розкрила методичні аспекти виконання проєктів за технологією STEM, особливості організації освітньої діяльності здобувачів освіти в STEM-лабораторії.

Важливість проведення такого типу заходів полягає в обміні теоретичним і практичним професійним досвідом, розвитку співпраці колективу БІНПО, замовників освітніх послуг, ключових стейкголдерів та роботодавців.

Запис онлайн-воркшопу «STEM-орієнтований підхід у професійній освіті: перспективи, виклики, тенденції» доступний для перегляду на Ютуб-каналі БІНПО за посиланням: https://youtu.be/tjulGqnq5ac