У парламенті України просять правоохоронців не зривати ЗНО

У парламенті України просять правоохоронців не зривати ЗНО

Голова парламентського комітету з питань науки і освіти, народний депутат Лілія Гриневич звернулась до генерального прокурора Віктора Шокіна та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням вжити заходів спрямованих на повернення технічного обладнання для відновлення нормальної роботи Українського центру оцінювання якості освіти.

У депутатському запиті голови профільного комітету, наголошується про загрозу проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році у зв'язку із вилученням технічного обладнання УЦОЯО, що містить, зокрема базу каліброваних тестових завдань.

Лілія Гриневич звертає увагу генерального прокурора та міністра МВС на тому, що підготовка до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році вже повинна була розпочатися, проте через відсутність обладнання та недопущення до роботи ключових фахівців Українського центру оцінювання якості відповідна діяльність з підготовки ЗНО не може бути проведена.

"Запровадження зовнішнього незалежного оцінювання підтримується більшістю громадян України і вважається однією з найуспішніших реформ у сфері освіти, оскільки завдяки його впровадженню талановиті та працьовиті діти змогли без хабарів вступати до омріяних вищих навчальних закладів. Ситуація, що склалась ставить під загрозу якісне проведення зовнішнього незалежною оцінювання у 2016 році", - зазначає голова профільного парламентського комітету.

"З метою недопущення зриву проведення зовнішньою незалежного оцінювання у 2016 році, прошу Вас вжити заходів спрямованих на повернення технічного обладнання та відновлення нормальної роботи Українською центру оцінювання якості", - наголошує Лілія Гриневич.

Як відомо, минулого тижня директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук заявив про неможливість розпочати підготовку до проведення тестування випускників шкіл у 2016 році у зв’язку із вилученням в УЦОЯО серверів, комп’ютерної техніки та програмного забезпечення. За його словами, для відновлення технологічного процесу проведення зовнішнього незалежного оцінювання потрібно не менше 10-11 місяців напруженої роботи.

Пізніше, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Генеральну прокуратуру оприлюднити результати розслідування проведеного в Українському центрі оцінювання якості освіти та повернути технічне обладнання, що було вилучено під час обшуків.

 На фото - Лілія Гриневич закликає не допустити зриву проведення зовнішньою незалежного оцінювання у 2016 році.