УАСС виступає проти дискредитації системи ЗНО

УАСС виступає проти дискредитації системи ЗНО

Українська асоціація студентського самоврядування виступає проти дискредитації системи зовнішнього незалежного оцінювання та закликає всю освітянську спільноту об'єднатися в боротьбі за якісну освіту.

В Українській асоціації студентського самоврядування висловили глибоку стурбованість подіями навколо Українського центру оцінювання якості освіти та наголосили, що не дивлячись на численні обшуки в будівлі Центру та в домах його керівників, жодній особі не повідомлено про вчинення злочину.

"Нагадаємо, що саме запровадження зовнішнього незалежного оцінювання у 2005 році, до якого безпосередньо був причетний Ігор Леонідович Лікарчук, і організацією якого він займається зараз, дало змогу сотням тисяч нинішніх і минулих українських студентів поступити до вищих навчальних закладів без хабарів", - йдеться у заяві.

"Окремо хотіли б підкреслити, що прокуратура, на жаль, лише через рік після Революції Гідності, оголосила в розшук колишнього міністра-злочинця Дмитра Табачника, в той час, коли він вже не перебував в Україні, його підопічні, які разом з ним нищили українську освіту, теж все ще на волі", -наголошують в асоціації.

"Українська асоціація студентського самоврядування виступає проти дискредитації системи зовнішнього незалежного оцінювання та закликає всю освітянську спільноту об'єднатися в боротьбі за якісну освіту", - сказано у заяві УАСС.