Участь у ЕРАЗМУС+ ДНІ для молоді України: Zoom edition – SOUTH-EAST

Участь у ЕРАЗМУС+ ДНІ для молоді України: Zoom edition – SOUTH-EAST

26 квітня 2021 р. за ініціативи ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України Кириченка М.О. проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Муранова Н.П., директор ННІМП, Рожнова Т.Є., заступник директора ННІМП з навчально-виховної роботи, Жукова І.В., а також співробітники відділу міжнародного співробітництва взяли участь в онлайн презентації нового Проєкту ЄС «ЕРАЗМУС+ ДНІ для молоді України: Zoom edition – SOUTH-EAST». У процесі зустрічі було висвітлено можливості навчання і практики здобувачів вищої освіти, викладання та стажування в провідних європейських університетах, молодіжних обмінів та волонтерства в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+.

Захід відбувся за підтримки Представництва ЄС в Україні у співпраці з МОН України, Міністерством молоді та спорту України, Євродеск Україна, Інформаційним центром Еразмус+ молодь та Європейський корпус солідарності, закладами вищої освіти, студентами-учасниками обмінів Еразмус+ та випускниками Еразмус Мундус.

Спікерами була представлена нова програма Еразмус+ на 2021-2027 рр., а також наголошені можливості саме для українських ЗВО та інших організацій щодо участі в ній. Зазначено особливості та нові принципи Програми: міжнародний вимір, інклюзивність, діджиталізація та екологія.

Менеджер освітніх проєктів Erasmus Student Network Kyiv В. Трояновський презентував ESN та можливості для студентів. Спікер зокрема звернув увагу на волонтерство в межах ESN та можливості створення такого осередку у закладах вищої освіти України. 

Також цікавою була інформація щодо можливостей розширення європейського нетворкінку серед українських університетів для успішної участі в міжнародних конкурсах та проєктах. Особливу увагу викликало обговорення питань щодо забезпечення основ міжнародної кредитної мобільності в сфері професійної (професійно-технічної) та передвищої освіти.

Національний координатор Євродеск Україна у своїй презентації розповіла про мету організації, міжнародні можливості та заохочення для молоді бути активними учасниками життя країни. Також на заході було висвітлено інформацію про індивідувльні освітні можливості в межах Еразмус+: обміни для студентів на навчання та практику; обміни для працівників ЗВО на стажування, викладання та підвищення кваліфікацій; повний курс навчання на магістратурі Еразмус Мундус для студентів IV курсу та випускнків без вікових обмежень.

Координатор Info Centre for Erasmus+ Youth and European Solidarity Corps в Україні А. Ковбасюк розповіла про аналогічні індивідуальні можливості, але вже в сфері молоді. Спікер презентувала молодіжні обміни та волонтерство, надавши поради щодо пошуку можливостей та участі в конкурсах.