УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ

УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ

16 квітня 2021 року Державна служба якості освіти України провела онлайн-семінар для керівників закладів вищої освіти та адміністраторів Єдиної державної електронної бази з питань освіти щодо роботи з модулем «Ступені ризику», який запроваджено в ЄДЕБО. Захід відвідало понад 300 представників ЗВО України.

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на семінарі представляли проректор Наталія Муранова, завідувач відділу організації освітнього процесу та моніторингу Мирослава Чунарьова-Вовнянко, начальник науково-методичного центру ліцензування та акредитації Віра Драгунова.

Учасники семінару дізналися про: принципи та механізми визначення ступенів ризику суб’єктів господарювання в сфері надання освітніх послуг у системі вищої освіти засобами ЄДЕБО; особливості внесення закладами вищої освіти інформації за розділами до ЄДЕБО; філософію державного нагляду; сфери контролю органами державного нагляду; критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти.

Працівники Департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих ДЗВО відповіли на чисельні запитання слухачів: як подолати високий ступінь ризику, які кроки виходу з нього; за який період оцінюється господарська діяльність ЗВО; яка періодичність перевірок державними органами нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності тощо.

Практично також було продемонстровано роботу операторів у ЄДБО; Окреслені питання та відповіді під час семінару сприятимуть забезпеченню внутрішньої системи якості освітньої діяльності закладу вищої освіти.