участь в он-лайн тренінгу від Erasmus Student Network у співпраці з Національним Еразмус+

участь в он-лайн тренінгу від Erasmus Student Network у співпраці з Національним Еразмус+

В рамках проєкту Еразмус+ 19 лютого 2021 року Ковтун Оксана Анатоліївна завідувач відділу міжнародного співробітництва ДЗВО «Університет менеджменту освіти» приймала участь в он-лайн тренінгу від

Erasmus Student Network у співпраці з Національним Еразмус+ офісом в Україні за темою «Особливості діяльності та організації представництва Erasmus Student Network у закладах вищої освіти України».

До заходу приєдналось понад 60 представників команд відділів міжнародних зв’язків та студентського самоврядування університетів з усієї України.

Тренінг було проведено з метою ознайомлення з можливістю створити подібну до ESN спільноту в університеті, з особливостями роботи ESN Kyiv з іноземними студентами, які приїжджають за обмінами в українські університети, а також показати інструменти та кейси впровадження ефективної Buddy System. У вітальному слові до учасників звернулась Катерина Жданова, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні, підкресливши важливість ESN спільноти для університетів, що реалізують проєкти з міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ та приймають іноземних студентів на обмін. Спікер висвітлила питання підвищення іміджу та привабливості українських ЗВО через впровадження Buddy System для іноземних студентів, що приїжджають за обмінами Еразмус+.

Практичну частину заходу провели Єлизавета Підопригора, президент Erasmus Student Network Kyiv та Тетяна Федорчук, співзасновниця Erasmus Student Network Kyiv, Liaison Officer for the Western Balkans and Eastern Neighbourhood at Erasmus Student Network. Під час своїх презентацій спікери представили місію, візію та головні завдання в межах діяльності та співпраці з ESN Kyiv. Під час практичної частини було представлено основні елементи та платформу впровадження Buddy System у ЗВО, що приймають іноземних студентів за обмінами Еразмус+, а також висвітлено перші кроки задля розвитку ESN спільноти як волонтерів в університетах України. Також на заході були присутні представники новоствореної кандидатської секції ESN Chernivtsi Candidate section, які поділились свіжими враженнями створення спільноти.

В результаті заходу, всі учасники заходу отримали змогу зустрітись з ESN Kyiv та дізнаєтись про те, як створити таку спільноту в своєму університеті, яку суттєву підтримку вони можуть надавати як іноземним студентам, так і українським студентам, які від’їжджають на мобільність за обмінами в межах Програми ЄС Еразмус+.