УКРАЇНСЬКА ХУСТКА З ДАВНІХ-ДАВЕН   ГОЛОВНИЙ ОБЕРІГ, СИМВОЛ ЛЮБОВІ ТА ЗЛАГОДИ

УКРАЇНСЬКА ХУСТКА З ДАВНІХ-ДАВЕН ГОЛОВНИЙ ОБЕРІГ, СИМВОЛ ЛЮБОВІ ТА ЗЛАГОДИ

З давніх-давен хустка для українців була символом жіночності, вірності й кохання, а також оберегом. Ініціативна група працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України вирішила долучитися до відзначення Всеукраїнського дня української хустки, щоб популяризувати у соціальних мережах невід’ємний елемент традиційного українського жіночого одягу – хустки.  

Головною метою проєкту є демонстрування зв’язку поколінь українських жінок. Ця подія покликана об’єднати жінок різного фаху, віку та національності зі спільною метою зберігати та відновлювати українські традиції як в Університеті, так і в державі.

Цьогорічний флешмоб під гаслом «Зроби фото з хусткою» для викладачів, економістів, бухгалтерів, методистів, керівників структурних підрозділів Університету, під час якого кожна жінка прикрасила себе автентичним аксесуаром, продемонстрував багатовікову красу справжньої української жінки. Відтак саме у цей день було зроблено багато яскравих фото світлин університетської родини у квітчастих хустках.

Щороку 7 грудня всіх українок закликають робити світлини з хусткою та публікувати у соцмережах із хештегом #УкраїнськаХустка. Адже сьогодні вкрай важливо відроджувати традиції та звичаї, берегти нашу культурну спадщину.

Маємо надію, що українська хустка завжди буде в пошані та передаватиметься з покоління в покоління. Хай завжди українська хустка-берегиня береже тепло наших душ і живе вічно, як наша невмируща ненька Україна!

 

Бережімо традиції українського народу!
Краса в хустині нашій споконвічна,
Як і душа, що з піснею жила.
Бо в українок і душа лірична,
У ній багато сонця і тепла.

Весь колектив ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України вітає
з Всеукраїнським днем української хустки!