Університет менеджменту освіти – лідер сучасної післядипломної освіти України

Університет менеджменту освіти – лідер сучасної післядипломної освіти України

07.09.2020р., В.Г. Кремень, Президент Національної академії педагогічних наук України вручив почесні нагороди Одинадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2020» ректору ДЗВО «Університет менеджменту освіти», професору М.О. Кириченку.

Університет менеджменту освіти відзначений Гран-прі «Лідер післядипломної освіти України», що засвідчує провідну роль університету в цій галузі. Також колектив отримав диплом за активну участь у презентації досягнень із модернізації національної освіти.

На цьогорічній виставці були презентовані інновації ДЗВО УМО за темою «Відкрита освіта: нові смисли й технології професійного розвитку особистості». Сертифікатом доповідача нагороджений ректор університету, професор М.О. Кириченко. Провідною ідеєю його виступу була модернізація освіти в період становлення цифрового суспільства, що віддзеркалюється в  створенні відкритих університетів у світі. Такий досвід уже має ДЗВО УМО, де працює Український відкритий університет післядипломної освіти, забезпечуючи неперервний професійний розвиток керівників освіти, педагогічних і науково-педагогічних працівників. Відповідні моделі і технології, а також перші результати роботи представлені в матеріалах університету, що експонувалися на виставці.

За програмою виставки пройшли інші заходи за участю науково-педагогічних працівників Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО УМО.

Було проведено дискусійну панель з теми «Конкурентоздатний фахівець – сучасна стратегія закладу професійної (професійно-технічної) освіти» (за результатами педагогічного експерименту всеукраїнського рівня). Організатор заходу Криворізький професійний гірничо-технологічний ліцей (к.п.н. Тетяна Стойчик та кафедра професійної та вищої освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» (завідувач кафедри д.п.н., професор Лариса Сергеєва). Також відбувся круглий стіл з теми: «Створення передумов ефективної системи освіти та навчання на засадах педагогічної логістики». Організатори заходу Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Чернівецькій області (директор Світлана Микитюк) та кафедра професійної та вищої освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» (завідувач кафедри д.п.н., професор Лариса Сергеєва).

Учасників майданчиків з обміну досвідом привітала заступник директора ЦІПО, к.п.н., доцент Л,М. Оліфіра.

Колектив науково-педагогічних і педагогічних працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» активно долучається до наукового пошуку і практичної реалізації інноваційних моделей і технологій професійного розвитку керівників освіти, педагогів у післядипломній освіти, посідає лідерську позицію в цьому напрямі.