Уряд ухвалив рішення про оптимізацію шкільної мережі

Уряд ухвалив рішення про оптимізацію шкільної мережі

В рамках децентралізації повноважень центральних органів влади урядом внесено зміни у порядок створення освітніх округів, а також визначено умови функціонування загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідну постанову прийнято на засіданні 20 січня 2016 року.

В уряді зазначають, що прийняті зміни дадуть ширші повноваження об’єднаним територіальним громадам, органам місцевого самоврядування і районного рівня самим вирішувати питання структури мережі загальноосвітніх навчальних закладів.

«Опорні загальноосвітні навчальні заклади, що створюватимуться на місцях, будуть оснащені сучасною матеріально-технічною базою, зокрема, кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами, мультимедійним обладнанням тощо. З цією метою у грудні минулого року Уряд збільшив фінансування освітньої галузі на 121 771 000 гривень», - йдеться у повідомленні.

«Прийняті рішення забезпечать потреби громадян у якісній та доступній загальній середній освіті на місцях», - запевнили у Кабінеті Міністрів.

Як відомо, наприкінці минулого року, прем’єр-міністр України висловив переконання у необхідності оптимізації мережі навчальних закладів.

«Єдиний зараз шлях переконати в тому, що треба оптимізовувати мережу, - це показати кращу школу, сильніших вчителів і кращі умови для кожного учня. І тоді батьки і діти самі зрозуміють, що це не просто установа, де отримують папірець про здобуття середньої освіти, а навчальна установа, яка дає знання і можливість потім вступити до вищого навчального закладу», - сказав Яценюк в ході одного із засідань уряду.

За його словами, на першому етапі у кожному обласному центрі мають з’явитись так звані hub schools – школи, які б продемонстрували, що таке європейська якість освіти, починаючи з будівлі школи і закінчуючи вчителями, які отримують відповідну заробітну плату і мають можливість навчити наших дітей.