УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ «ПОСВЯТИ В СТУДЕНТИ»

УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ «ПОСВЯТИ В СТУДЕНТИ»

01 вересня 2021 року в актовій залі Інституту педагогіки НАПН України відбулися урочистості з нагоди посвяти студентів-першокурсників ДЗВО «Університет менеджменту освіти». У цей затишний вересневий день Університет прийняв в свою велику студентську родину довгоочікуваних першокурсників, які успішно склали зовнішнє незалежне оцінювання і вперше переступили поріг навчального закладу.

До святкової зали привітати студентів з Днем знань завітали: Василь Кремень – президент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук України, Міністр освіти і науки України у 2000 - 2005 рр.; Петро Саух - доктор філософських наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, академік-секретар Відділення вищої освіти НАПН; Нелля Ничкало - доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих НАПН; Едоардо Крізафуллі -директор Італійського інституту культури в Україні та Павло Калиновський директор Інституту інтернаціоналізації наукових та промислових відносин; представники ректорату Університету: Наталія Муранова – доктор педагогічних наук, професор,  проректор з науково-педагогічної роботи, освітньої роботи та міжнародних зв’язків; Олег Спірін – доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, проректор з наукової роботи та цифровізації; Дмитро Стецюк – проректор з організаційних питань та адміністративно-господарської роботи, керівництво та завідувачі кафедр Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, викладачі, науковці, студенти старших курсів, батьки.

Василь Кремень у своєму вітальному слові зазначив, що «…сьогодні перед студентською молоддю відкриті грандіозні можливості для особистісного розвитку та зростання, вони зробили правильний вибір закладу вищої освіти, де існують наукові школи, гарна атмосфера, шанобливе ставлення до студентів, а також ЗВО є авторитетним закладом в системі НАПН України».

Вітаючи студентів та викладачів з Днем знань ректор Університету, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, доктор філософії Микола Кириченко побажав «усім здобувачам вищої освіти наснаги, наполегливості та натхнення для досягнення поставлених життєвих цілей». Він висловив упевненість, що «саме молодь із новим світоглядом, творчим мисленням, активною громадянською позицією здатна розвивати економічний та інтелектуальний потенціал нашої держави, зберегти надбання поколінь та забезпечити гідне майбутнє України».

Студенти зустріли ректора запашним і пахучим короваєм, як символом щастя, достатку та любові університетської родини, а ректор підписав їм символічний студентський квиток.

Завідувачів кафедр та керівний склад ННІМП представила директор, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Рожнова, відзначивши великий науковий потенціал викладачів, побажавши «усім довгоочікуваного миру, щастя, творчих успіхів, здоров’я, добробуту, впевненості в завтрашньому дні». Вона висловила надію, що новий навчальний рік принесе всім реалізацію добрих намірів і життєвих планів, додасть сили та натхнення.

Родзинками свята були «клятва першокурсника» та конкурси від Студентської колегії.

Святковий і гарний настрій подарував присутнім на святі «Посвята в студенти» Народний художній колектив «Спортивно-танцювальний» ансамблю «Пульс» Центру творчості "Шевченковець", художній керівник - випускниця Кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти ННІМП, Заслужена артистка України Олеся Борсук.

Шановні першокурсники, попереду у Вас доросле самостійне життя, нелегкий шлях до здобуття професії. Тож, бажаємо Вам стати професіоналами і щоб професійна честь для Вас була найголовніша у житті. І який би фах Ви не обрали, залишайтесь завжди чесними, добрими, порядними Людьми !