В Україні розпочався новий навчальний рік

В Україні розпочався новий навчальний рік

В українських школах відбулися святкові заходи, присвячені Дню знань. Цього року кількість школярів збільшилася на 38 тисяч, а до перших класів пішло 414 тисяч дітей.

За словами міністра освіти і науки Сергія Квіта, у новому навчальному році школярі навчатимуться за розвантаженими програмами. Це зроблено для того, щоб програми були більш цікавими для учнів, зокрема, для початкової та старшої школи. При цьому зменшення навантаження у програмах не означатиме, що діти зовсім не будуть отримувати домашніх завдань.

Також міністр зазначив, що головним завдання Міністерства освіти і науки зараз є забезпечення гідних освітніх стандартів та доступ до якісної освіти для всіх дітей.

"В цьому році ми закладаємо у бюджет кошти на обладнання спеціальних кабінетів з фізики, хімії та біології, буде закуплене обладнання, необхідне для підняття технологічного рівня шкіл", - повідомив Сергій Квіт.

У вітальному слові з нагоди Дня знань, міністр освіти і науки, звертаючись до учнів, студентів, освітян та батьків, наголосив, що тільки спільними зусиллями влади і громадянського суспільства можна забезпечити дітям якісну освіту, а педагогам – гідний рівень життя.