ВІДБУЛАСЬ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЯ «УЧЕНІ НАПН УКРАЇНИ – УКРАЇНСЬКИМ УЧИТЕЛЯМ»

ВІДБУЛАСЬ ВСЕУКРАЇНСЬКА ВЕБ-КОНФЕРЕНЦІЯ «УЧЕНІ НАПН УКРАЇНИ – УКРАЇНСЬКИМ УЧИТЕЛЯМ»

25 серпня відбулась Всеукраїнська веб-конференція «Учені НАПН України – українським учителям». Відкриття конференції відбулося за участі заступника Міністра освіти і науки України Віри Рогової. Вітаючи освітянський і науковий загал, Віра Борисівна наголосила на продуктивній співпраці МОН України і НАПН України, яка триватиме й надалі, створюючи умови для найкращої фахової підтримки педагогічних працівників у непростих умовах сьогодення.

Із вітальним словом виступив президент НАПН України Василь Кремень. Президент НАПН України Василь Кремень, вітаючи освітян, звернув увагу присутніх на доповідь Президента України Володимира Зеленського під час урочистостей з нагоди святкування 30-річчя незалежності, зазначивши, що «тези доповіді віддзеркалили ідею української державності, мають надзвичайно важливе світоглядне значення у розвитку й вихованні української молоді». Василь Кремень також подякував Міністерству освіти і науки України на чолі з Сергієм Шкарлетом за послідовну політику інноваційних змін в освіті й плідну співпрацю з академією.

Провідна ідея доповідей науковців полягала у висвітленні світоглядного значення у розвитку й вихованні української молоді через призму ідей української державності. Серед тематики - нормативно-правове забезпечення освітнього процесу, державні стандарти і освітні програми, предметне навчання і асинхронність змісту шкільних предметів, презентація новостворених підручників, проблеми інфодемії і міфологізації Covid-19, профілактика буліциду і протоколи поственційної роботи в закладі освіти, навчання і супровід дітей з особливими потребами, діяльність психологічної служби в закладах освіти, розвиток національно-культурної ідентичності тощо (детальніше – https://www.youtube.com/watch?v=Xc_CnGSyWj8)

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» на конференції  представляли – ректор Микола Кириченко, завідувач кафедри філософії і освіти дорослих Ольга Просіна та інші науковці.

Як спікер, Ольга Просіна виступила із доповіддю «Моделювання технології управління професійним розвитком педагогічних працівників в умовах Нової української школи». У промові йшлося про сучасні технології професійного розвитку педагогів загалом і було презентовано методологічну платформу конструювання технології управління професійним розвитком педагогічних працівників в умовах НУШ зокрема.

Всеукраїнська веб-конференція «Учені НАПН України – українським учителям» потужно актуалізувала проблематику освітніх трансформацій для ефективного старту нового навчального року.

Переглянути конференцію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Xc_CnGSyWj8