Відбулася cтудентська науково-практична конференція "ДНІ НАУКИ-2016: НАУКА І ПРАКТИКА В ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ФАХІВЦІВ".

Відбулася cтудентська науково-практична конференція "ДНІ НАУКИ-2016: НАУКА І ПРАКТИКА В ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ФАХІВЦІВ".

18 травня 2016 року у межах I Всеукраїнського фестивалю студентських наукових робіт "Молодь науки - 2016: теоретичні та прикладні аспекти наукової діяльності" відбулася cтудентська науково-практична конференція "ДНІ НАУКИ-2016: НАУКА І ПРАКТИКА В ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ФАХІВЦІВ".

У роботі конференції, метою якої була презентація студентами  результатів своїх наукових досліджень та обмін практичним досвідом у сфері освіти, взяло участь більше 100 студентів та молодих дослідників з різних куточків України (Одеси, Харкова, Кіровограда, Кривого Рогу, Вінниці, Бучі, Сум, Донецька тощо). 

Із вітальними словами на відкритті конференції виступили перший проректор - проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи ДВНЗ "Університет менеджменту освіти", член-кореспондент Академії наук вищої освіти України,  доктор PhD КИРИЧЕНКО Микола Олексійович та  директор Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДВНЗ "Університет менеджменту освіти", доктор наук з державного управління, професор АЛЕЙНІКОВА Олена Володимирівна.

Робота конференції відбулася за 5 секціями: 1) економіка та управління персоналом і організаціями в умовах трансформаційних перетворень, 2) загальна та прикладна психологія: наукові дослідження та досвід, управління навчальним закладом та педагогіка вищої школи: інтеграція науки і практики в контексті професійної діяльності, 3) механізми формування та удосконалення системи управління проектами економічного та соціального спрямування в Україні, 4) християнська педагогіка: здобутки та перспективи. 

Особливе зацікавлення викликала доповідь "18 травня 1944 рр. - трагічна дата в історії кримсько-татарського народу: боротьба за повернення на Батьківщину" к.і.н., доцента кафедри управління навчальними закладами та педагогіки вищої школи Вініченко А.А.

Цікаві дискусії відбулися після доповідей студентів Українського гуманітарного інституту: психологічний феномен мекіавеллізму особистості в контексті морально-етичних цінностей сучасного суспільства (Клімук В.), стихійний видобуток бурштину як екологічна проблема України (Анохіна Т., Янчук В.), втілення проекту "Батарейкам - утилізація" (Журба О., Саксон Д.).

Жвавий інтерес в учасників конференції викликали виступи д.п.н., професора, почесного академіка НАПН України Маслова В.І. (методологічні засади визначення змісту функціонально-посадової компетентності керівників навчальних закладів), д.п.н., професора кафедри філософії і освіти дорослих ЦІППО ДВНЗ "Університет менеджменту освіти" Сидоренко В.В. (інформаційний менеджмент молодого науковця), к.психол.н., доцента, Голови Ради молодих учених ДВНЗ "Університет менеджменту освіти" Катюк Я.Л. (реалізація професійного потенціалу молодого науковця в системі післядипломної педагогічної освіти) та інших учасників конференції.

Конференція відбулася пізнавально, цікаво у дружній науковій атмосфері. За реакцією аудиторії можна зробити висновок, що цей захід всім сподобався та залишив позитивне враження. З матеріалами конференції можна ознайомитися за посиланням: http://umo.edu.ua/materiali-konferencij-nimp/studentsjka-naukovo-praktichna-konferencija--dni-nauki--2016-nauka-i-praktika-v-profesijnij-dijaljnosti-fakhivciv