відбулася офіційна зустріч ректорату УМО з Йоханнесом Малєрбе, проректором з академічної роботи Південно-африканської теологічної семінарії

відбулася офіційна зустріч ректорату УМО з Йоханнесом Малєрбе, проректором з академічної роботи Південно-африканської теологічної семінарії

19 вересня відбулася офіційна зустріч ректорату УМО з Йоханнесом Малєрбе, доктором теософських наук, проректором з академічної роботи Південно-африканської теологічної семінарії (ПАТС) м. Преторія, Південно-африканська Республіка).

ПАТС (https://www.sats.edu.za) – акредитований приватний заклад вищої освіти, що здійснює відкриту освіту у галузі теософії та християнської педагогіки за рівнями «магістр», «доктор філософії» і «доктор наук».

Від УМО у зустрічі узяли участь ректор Університету М.О. Кириченко, перший проректор – проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Н.І. Клокар,  проректор з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків О.М. Отич та перекладач відділу міжнародного співробітництва Л.І. Бринь.

Під час зустрічі обговорювалися питання обміну досвідом організації відкритого навчання та можливої співпраці з розробки дистанційних навчальних курсів для слухачів закладів післядипломної освіти. Доктор Малєрбе вже має досвід освітньої співпраці з УМО у цьому напрямі. У листопаді минулого року він провів лекцію на тему «Богословський погляд на виховання в сім'ї, церкві, школі та громаді» для здобувачів вищої освіти за магістерською програмою «Християнська педагогіка» Навчально-наукового інституту менеджменту та психології.

Учасники офіційної зустрічі  визначили спільні наукові інтереси та окреслили перспективи подальшої співпраці. Зокрема, запросили доктора Й. Малєрбе узяти участь у презентації циклу українсько-литовських монографій з проблеми духовності виховання у жовтні цього року у НАПН України.