Відбулось виїзне засідання «Школи молодого вченого УМО»

Відбулось виїзне засідання «Школи молодого вченого УМО»

З 20 по 22 листопада 2019 року на базі навчально – оздоровчого центру «Лімниця» Івано-Франківського інституту післядипломної педагогічної освіти відбулось виїзне засідання «Школи молодого вченого УМО».

Програма школи була змістовною та цікавою.

Барабаш Ольга Дмитрівна, кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з наукової роботи Івано-Франківського ОІППО познайомила аспірантів з блоком методик по інтеграції групи та разом з Глинянюк Наталією провела практичне заняття: «Коректне формулювання понять в психолого-педагогічних розробках: «розвиток», «удосконалення», «формування», «мета і завдання».

Отич Олена Миколаївна, доктор педагогічних наук, професор, проректор з науково-методичної роботи та міжнародних зав’язків УМО провела проблемний семінар: «Формулювання мети наукових досліджень та мети різних видів наукових публікацій (наукових статей, посібників, монографій тощо)». Аспіранти в тренінговому режимі відпрацьовували навички формулювання наукового апарату.

Боднар Оксана Степанівна, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки та менеджменту освіти Тернопільського НПУ ім. В. Гнатюка провела тренінг «Розвиток комунікативної привабливості молодого вченого». Аспіранти опановували «секрети» риторики, вчились стисло і лаконічно презентувати себе і свої наукові доробки.

Рябова Зоя Вікторівна, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри менеджменту освіти та права УМО познайомила аспірантів з основами «Менеджменту знань як технології розвитку професіоналізму науково-педагогічних працівників».

Ануфрієва Оксана Леонідівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач аспірантури УМО провела круглий стіл «Сучасна нормативно – правова база підготовки науковців», в ході якого аспіранти отримали вичерпну інформацію щодо вимог до написання та оприлюднення результатів досліджень.

Творча атмосфера панувала і після занять: цікаві майстер-класи, музичні конкурси, консультації – усе це допомогло розкрити індивідуальний потенціал кожного аспіранта.

На завершення всі учасники отримали Сертифікати.

Особлива подяка  проректору з наукової роботи Івано – Франківського ІППО, кандидату педагогічних наук Барабаш О.Д. та колегам з Івано – Франківського ІППО за допомогу в організації та проведенні «Школи молодого науковця».