Відбулося засідання науково-методичної ради Університету

Відбулося засідання науково-методичної ради Університету

28 березня 2016 року відбулося перше цього року засідання науково-методичної ради Університету менеджменту освіти, Консорціуму закладів післядипломної освіти та Українського відкритого університету післядипломної освіти. Засідання розпочалося з вітальної промови першого проректора, проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи Миколи Олексійовича Кириченка, який окреслив актуальність, пріоритетність завдань, перспективи роботи нового складу науково-методичної ради. Продовжила засідання Олена Миколаївна Отич – голова науково-методичної ради, проректор з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків, яка висловила слова вдячності за плідну роботу членам науково-методичної ради  попереднього скликання і побажала новообраним членам НМР продуктивної  та творчої співпраці.

Першим на порядку денному було розглянуто питання про досвід організації міжнародної діяльності у Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти. Заслухавши і обговоривши доповідь директора Закарпатського ІППО, кандидата психологічних наук, Тетяни Василівни Палько, науково-методична рада схвалила досвід міжнародної діяльності інституту та рекомендувала закладам післядипломної освіти творчо його використовувати, зосередити зусилля на вивченні теорії і практики розвитку післядипломної педагогічної освіти в країнах Єропейського Союзу; ввести до тематичних планів курсів підвищення кваліфікації керівників та викладачів освітніх установ питання щодо впровадження європейських цінностей в освітній процес та функціонування закладів ППО в умовах полікультурного середовища; Тетяні Василівні Палько, директору Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти вивчити питання щодо організації на базі Закарпатського ІППО Літньої школи для педагогічних працівників закладів післядипломної педагогічної освіти, підготувати статтю про досвід організації міжнародної діяльності у розділ «Консорціум закладів ПО презентує» журналу «Післядипломна освіта в Україні».

Друге питання порядку денного було присвячено обговоренню проблеми впровадження дистанційної платформи Office365 у закладах ППО (доповідачі – Наталя Миколаївна Гончаренко, завідувач відділу стратегій розвитку освіти Інституту модернізації змісту освіти МОН України та Роман Рудюк, представник Microsoft). Члени науково-методичної ради мали змогу ознайомитися із хмарними технологіями як інструментом впровадження дистанційного навчання, принципами організації навчання на базі сучасних хмарних сервісів, обговорили недоліки та переваги електронних журналів та он-лайн сервісів для навчання (зокрема платформи Office 365), оцінили їх економічну привабливість.

Третє питання присвячено рекомендації до друку чергового випуску міжгалузевого науково-освітнього журналу «Післядипломна освіта в Україні» (доповідач – Яніна Йосипівна Васильченко, начальник редакційно-видавничого відділу).

Окрім того,  було розглянуто питання щодо вдосконалення критеріїв оцінювання науково-методичних розробок Всеукраїнського конкурсу на кращу науково-методичну розробку в системі ППО (доповідач – Анна Степанівна Науменко, завідувач відділу науково-методичного забезпечення ППО). Членам науково-методичної ради запропоновано подати свої пропозиції з метою вдосконалення критеріїв оцінювання конкурсних робіт. 

За результатами засідання науково-методичної ради підготовлено та розіслано інформаційний лист ректорам (директорам) інститутів (академій) післядипломної педагогічної освіти – членам Українського відкритого університету післядипломної освіти щодо участі в освітніх проектах у рамках програм «Еразмус+» та «Горизонт-2020».