Відбувся інтернет-форум

Відбувся інтернет-форум

15 червня 2016 р. ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України спільно з кафедрою державної служби та менеджменту освіти ЦІППО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти», Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Рівненським обласним інститутом післядипломної освіти проведено інтернет-форум «Сучасний науково-методичний супровід регіональних та зональних шкіл новаторства керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників із питань дошкільної, загальної середньої та післядипломної освіти в контексті Закону України “Про освіту”».

Організаційно-методичний та технічний супровід Університету в роботі інтернет-форуму забезпечив відділ Науково-методичного забезпечення ППО ЦІППО та Науково-методичний центр організації дистанційного навчання.

Основний кабінет онлайн-підключення і відеотрансляцію виступів учасників інтернет-форуму забезпечував Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Робота інтернет-форуму здійснювалася за такими напрямами: інноваційні підходи щодо професійного розвитку та управління людськими ресурсами в системі післядипломної педагогічної освіти в умовах реформування галузі; науково-методичний супровід регіональних та зональних шкіл новаторства керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників із питань дошкільної, загальної середньої та післядипломної освіти; модернізація змісту, технологій діяльності зональних шкіл новаторства керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників із питань дошкільної, загальної середньої та післядипломної освіти.

У форумі брали участь працівники департаментів, управлінь освіти обласних, районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів рад міст обласного значення; науково-педагогічні та педагогічні працівники інститутів післядипломної педагогічної освіти; координатори з питань роботи Всеукраїнської школи новаторства, регіональних та зональних шкіл новаторства керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників із питань дошкільної, загальної середньої та післядипломної освіти; методисти районних, міських методичних кабінетів, центрів; представники державних інституцій та громадських організацій.

Усього на участь у роботі форуму було надіслано 99 заявок із 13 регіонів України, зокрема, з Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей.

На відкритті інтернет-форуму зі вступним словом виступила Діденко Н. Г., завідувач кафедри державної служби та менеджменту освіти ЦІППО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, доктор наук з державного управління, професор. Ніна Григорівна привітала всіх учасників інтернет-форуму та щиро побажала успіхів, творчих злетів, здобутків і подальших креативних ідей у освітній галузі.

Університет менеджменту освіти представила Любченко Надія Василівна, доцент кафедри державної служби та менеджменту освіти ЦІППО ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України, кандидат педагогічних наук, доцент, з виступом за темою «Дисемінація розвитку Всеукраїнської школи новаторства як чинник професійного розвитку керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників у системі регіональних і зональних шкіл новаторства». У своїй доповіді Любченко Н. В. висвітлила основні напрями діяльності Всеукраїнської школи новаторства, окреслила перспективи подальшого розвитку, презентувала всі її досягнення від початку заснування. Доповідач наголосила на тому, що нею вперше введено термін «Дисемінація інноваційного досвіду науково-методичної діяльності закладів післядипломної педагогічної освіти», закріплений в енциклопедичному словнику «Освіта дорослих» (2014). На завершення свого виступу Надія Василівна побажала учасникам форуму нових звершень та ідей у процесі розвитку Всеукраїнської школи новаторства.

Обговорення усіх матеріалів інтернет-форуму відбулося на тематичному форумі веб-порталу «Освіта Рівненщини».

За підсумками виступів учасники інтернет-форуму отримали сертифікати.