ВІДБУВСЯ IX НАЦІОНАЛЬНИЙ МОЛИТОВНИЙ СНІДАНОК

ВІДБУВСЯ IX НАЦІОНАЛЬНИЙ МОЛИТОВНИЙ СНІДАНОК

8 вересня 2021 року в Українському домі столиці відбувся IX Національний молитовний сніданок. Національні молитовні сніданки проводяться в Києві вже дев’ять років поспіль і вважаються найбільшими в Європі. Традиція проведення національних молитовних сніданків слугує духовному єднанню та порозумінню провідних політиків, урядовців, дипломатів, релігійних і громадських лідерів.

У цьому заході взяли участь понад 1000 учасників із 15 країн світу. Серед них: Предстоятель ПЦУ Епіфаній, католики та протестанти, народні депутати, спікер Верховної ради, керівництво держави, урядовці, провідні політики країни, конгресмени та парламентарі США, провідні політики країн Європейського Союзу і Бразилії, німецький бундестаг, Молдова, Литва та інші. Захід присвячений 30-річчю Незалежності України, на який були запрошені керівники ДЗВО "Університет менеджменту освіти" ректор Микола Кириченко, проректор Наталія Муранова, завідувач кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти Ірина Сіданіч.

Почався Молитовний сніданок зі спільної молитви глави ПЦУ Епіфанія, протоієрея УГКЦ Олекси Петріва та старшого єпископа Української церкви християн віри євангельської Михайла Паночка.

Першим мав слово Голова Верховної Ради Дмитро Разумков: «Національний молитовний сніданок ― це давня традиція, направлена на об’єднання людей шляхом діалогу. На таких майданчиках ми можемо зустрічатися, говорити і знаходити спільноті точки дотику, щоб рухатися вперед. Відкладати чвари, щоб досягти успіху. Діалог важливий між людьми, між політиками, між собою. І я сподіваюся, що діалог буде панувати в Україні і світі». 

Разом з учасниками Молитовного сніданку професори університету, магістри християнської педагогіки поспілкувалися з присутніми гостями, серед яких були українські співаки Оксана Білозір і Михайлом Хома (Дзідзьо), лідери церков і освітніх духовних установ.

До Києва на захід прибула делегація Конгресу США, до складу якої входять сенатори Ліндсі Грем від Південної Кароліни, Джон Баррассо від Вайомінгу, Бен Сасс від Небраски, Томмі Тубервіль від Алабами та конгресмен Вільям Тіммонс від Південної Кароліни. Для участі у IX Національному молитовному сніданку до Києва  також прибули конгресмен США від штату Каліфорнія Хуан Варгас, конгресмен США від штату Пенсильванія, співголова українського кокусу в Конгресі США Браян Фітцпатрік та Боб Мак Юен – конгресмен США п’яти скликань від штату Огайо, радник Президента Рональда Рейгана, який допомагав Україні на етапі становлення її незалежності.  

У заході взяли участь відомі представники української творчої інтелігенції, журналісти, освітяни, науковці, військові капелани, управлінці та бізнесмени. Під час сніданку делегати здійснювали молитви про різні сфери життя країни, а також ділилися думками про те, як подолати виклики сучасності. Всі присутні мали можливість об’єднатись у спільній молитві за духовний розвиток регіону, мир та спокій, за військових і їх родини, за дітей-сиріт і їх здоров’я.