ВИЙШЛА В СВІТ МІЖНАРОДНА МОНОГРАФІЯ «РЕФОРМАЦІЯ: УСПІХ ЄВРОПИ І ШАНС ДЛЯ УКРАЇНИ»

ВИЙШЛА В СВІТ МІЖНАРОДНА МОНОГРАФІЯ «РЕФОРМАЦІЯ: УСПІХ ЄВРОПИ І ШАНС ДЛЯ УКРАЇНИ»

У липні 2021 року вийшла в світ міжнародна монографія «Реформація: Успіх Європи і шанс для України», за загальною редакцією доктора економічних наук Леоніда Кістерського і доктора філософії (PhD) в економіці Ольги Романенко.

Монографія рекомендована до друку Міжнародною науковою радою м. Прага, Чеська Республіка. Голова Ради: Ігор Пузанов, доктор економічних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин, кафедра міжнародних фінансів. За участю Вернона Сміта, Нобелівського лауреата з економіки, українських учених, серед яких доктор педагогічних наук, професор і завідувач кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти ННІМП Університету менеджменту освіти Ірина Сіданіч.

Монографія публікується чеською, англійською та українською мовами, розроблена для світової аудиторії та відображає останні результати досліджень у галузі бізнесу, економіки, медицини, педагогіки та державоторення. Включає теоретичні емпіричні дослідження, незалежно від дисциплін чи географічного охоплення, зокрема, такі сфери, як макроекономіка, мікроекономіка, виробничі відносини, інновації, регіональний розвиток, підприємництво, міжнародна торгівля, глобалізація, фінансові ринки, управління технологіями та бізнес-стратегія, педагогіка і психологія релігії.

Одночасно монографія включає дослідження вчених щодо економіки, промисловості, практики управління та політики, такі як економічна політика та інновації у бізнесі, наповнена історичними прикладами та статистичними доказами, демонструє як протестантська Реформація вплинула на розвиток країн Західної Європи та світу: вплив Реформації на економічний розвиток Західної Європи, на правову систему, на медицину, на мистецтво і музику, на інститут сім’ї, упровадження принципів реформації у розвиток медичної галузі України. Викладені факти у монографії змусять навіть неохочих переосмислити роль духовності, а саме християнства у житті українського суспільства і держави.

У розділі «Вплив Реформації на інститут сім’ї» Ірина Сіданіч проаналізувала цінності українців, охарактеризувала, як Реформація вплинула на інститут сім’ї в Європі, висвітлила механізми формування щасливої української сім’ї, а саме: навчання і виховування молоді для створення щасливої сім’ї, технології навчання сімейним цінностям, визначила фактори сімейного щастя в Україні.

Вітаємо авторів монографії та бажаємо їм популяризувати досягнення в різних галузях науки і освіти в Україні, Європі і всього світу.