ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ-2021

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ-2021

Радіодиктант національної єдностіцього року відбувся 9 листопада о 10.00. У День української писемності та мови тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі й приєднуються до події по всьому світу.Флешмоб укотре виходить за межі суто радіоформату. Перший радіодиктант відбувся у 2000 році. На сьогодні дана подія стала наймасштабнішим регулярним флешмобом із популяризації української мови та грамотності.

Трансляція ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності прозвучала по всій країні на хвилях: радіо – Українське радіо, радіо Культура; телебачення – UΛ: ПЕРШИЙ, регіональні філії; інтернет – ютуб-канал та фейсбук-сторінки Суспільного мовлення.

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України стали студенти та викладачі Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, які бажали перевірити свою грамотність. Цьогоріч радіодиктант прочитав письменник Юрій Андрухович, який є його автором. Локаціями для написання диктанту в Університеті було обрано навчальні аудиторії, актову залу з дотриманням карантинних обмежень.

Усі бажаючі мали можливість відправити власну роботу онлайн або офлайн за умови, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Надіслані роботи перевірить фахова комісія. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців залежно від кількості отриманих листів.