Вступна кампанія: до вишів вступають понад 500 тисяч осіб

Вступна кампанія: до вишів вступають понад 500 тисяч осіб

В Єдиній державній електронній базі з питань освіти зареєстровано 1 772 796 заяв від 505 504 вступників. Відповідні дані станом на 31 липня оприлюднені Міністерством освіти і науки України.

За допомогою системи електронної реєстрації до вищих навчальних закладів подано понад 736 тисяч заяв.

Понад 216 тисяч  вступників подали заяви про вступ на програми бакалавра, 140 тисяч осіб беруть участь у конкурсі на вступ на програми молодшого спеціаліста. Отримати ступінь магістра бажають 98 тисяч осіб.

Найбільшою популярністю серед абітурієнтів під час вступної кампанії користувалися Львівський національний університет ім. Франка, Національний університет "Львівська політехніка" та Київський національний університет ім. Шевченка.

Як відомо, прийом документів від абітурієнтів тривав більше трьох тижнів та завершився у неділю 2 серпня.

Рейтинговий список вступників, які вступають до ВНЗ для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань), із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення буде оприлюднено не пізніше 12.00 години 06 серпня.

Вступники мають виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 18.00 години 10 серпня.

Зарахування абітурієнтів на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбудеться не пізніше 12.00 години 11 серпня.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) має відбутися не пізніше 17 серпня 2015 року.