Законопроект про освіту доопрацює комітет ВР

Законопроект про освіту доопрацює комітет ВР

Парламентський Комітет з питань науки і освіти запропонував Верховній Раді відправити законопроект «Про освіту» на повторне перше читання у профільний комітет парламенту. Відповідне рішення було ухвалено членами комітету по завершенні розширеного засідання, в ході якого було обговорено законопроект «Про освіту».

За словами голови комітету Лілії Гриневич, у комітету був вибір знову відправити законопроект до Міністерства освіти, але це було б вже непродуктивним шляхом.

«Наша мета не в тому, щоб сказати, що ми винесли на розгляд Верховної Ради законопроект про освіту, який провалився, або який не буде потім працювати, або який буде абсолютно не сприйнятий суспільством. Наша мета стратегічна – законопроект на наступні два десятиріччя, хоча б. Тому давайте будемо працювати», - зазначила Лілія Гриневич, підсумовуючи підсумки розширеного засідання комітету.

Вона також зазначила, що завдяки обговоренню законопроекту кристалізуються все більш сформульовані ефективні пропозиції, що покращують якість закону.

«Я хочу скористатися нагодою і подякувати  Міністерству освіти і науки, Національній академії педагогічних наук України, нашим експертам громадського сектору, батькам, подякувати всім тим громадським організаціям, які активно долучилися до пропозицій», - наголосила голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

Як відомо, за підсумками першого розширеного засідання Комітету ВР з питань науки і освіти, що відбулось 25 листопада, законопроект «Про освіту», було відправлено на доопрацювання до Міністерства освіти і науки. Наприкінці грудня, доопрацьований міністерством законопроект було повторно направлено до парламенту.