заняття академіка Бикова Валерія Юхимовича за темою «Комп’ютерно-технологічна платформа відкритої освіти суспільства 4.0»

заняття академіка Бикова Валерія Юхимовича за темою «Комп’ютерно-технологічна платформа відкритої освіти суспільства 4.0»

24 вересня 2019 року в межах Меморандуму про співпрацю між ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України і Департаментом освіти і науки Київської ОДА проведено заняття академіка Бикова Валерія Юхимовича за темою «Комп’ютерно-технологічна платформа відкритої освіти суспільства 4.0» для директорів ЗЗСО, ЗП(ПТ)О, начальників відділів/управлінь освіти РДА, міськвиконкомів і ОТГ Київської області. На занятті також були присутні слухачі курсів підвищення кваліфікації та науково-педагогічні працівники кафедр менеджменту освіти та права й відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту післядипломної освіти.

Відкрила захід перший проректор-проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Клокар Наталія Іванівна, доктор педагогічних наук, професор. Наталія Іванівна зазначила актуальність питання та необхідність впровадження інформаційних і цифрових технологій в освітній процес закладів освіти взагалі й в управлінську діяльність зокрема.

Валерій Юхимович аргументовано розповів, що створення суспільства 4.0 є відповіддю на виклики сьогодення. У зв’язку із чим сучасна людина повинна мати навички ефективної життєдіяльності в такому суспільстві. Особлива роль в цифровому світі відводиться педагогам, які мають досконало володіти ІТ-технологіями. Саме на вирішення зазначених питань і спрямована комп’ютерно-технологічна платформа освіти і науки суспільства 4.0. На завершення академік В. Ю. Биков побажав успіхів в опануванні цифровими технологіями і творчого зростання усім присутнім.

Учасники заняття щиро дякували за проведене заняття, відмітили новизну інформації та ґрунтовність викладеного матеріалу. Було зазначено, що такі заняття необхідні для успішного розвитку учасників освітнього процесу та забезпечення конкурентоспроможності системи освіти України.

На завершення Н. І. Клокар підвела підсумки заняття й підкреслила, що такі заходи в межах Меморандуму про співпрацю між освітянами Київської області і науково-педагогічними працівниками ДЗВО «Університет менеджменту освіти» є перспективними й сприятимуть розвитку професійної компетентності їх учасників та системи освіти в цілому.