Затверджено ліцензійні умови для закладів освіти

Затверджено ліцензійні умови для закладів освіти

Кабінет Міністрів затвердив ліцензійні умови провадження освітньої діяльності. Відповідна постанова оприлюднена на Урядовому порталі.

Зазначеним документом встановлено вимоги щодо провадження освітньої діяльності у сферах вищої, професійно-технічної, середньої та дошкільної освіти.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що затверджені вимоги стосуватимуться кожного місця провадження освітньої діяльності.

Під час ліцензування освітньої діяльності встановлюється спроможність закладу освіти провадити освітню діяльність відповідно до встановлених вимог у відповідній сфері.

«Зокрема, у сфері вищої освіти – на певному рівні вищої освіти за певною спеціальністю; у сфері професійно-технічної освіти – за певною професією, спеціальністю або класами класифікаційних угруповань (під час ліцензування професійно-технічного (курсового) навчання на виробництві); у сфері загальної середньої освіти – за певним освітнім рівнем; у сфері дошкільної освіти – за певним видом дошкільної освіти», - повідомляють в Міносвіти.

Урядовою постановою також визначено перелік документів, що підтверджують відповідність освітнього закладу вимогам щодо провадження освітньої діяльності, кадрові, технологічні та організаційні вимоги.