Затверджено порядок присвоєння вчителям категорій

Затверджено порядок присвоєння вчителям категорій

Уряд затвердив перелік кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників та порядок їх присвоєння. Відповідна постанова підписана оприлюднена на Урядовому порталі.

У Кабінеті Міністрів зазначають, що відповідно до Прикінцевих та перехідних положень закону "Про вищу освіту" вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (повна вища освіта) після набрання чинності цим законом прирівнюється до вищої освіти ступеня магістра.

Постановою передбачається, що особі з освітнім ступенем магістра, яка вперше призначається на посаду педагогічного працівника, присвоюється кваліфікаційна категорія "спеціаліст", якщо на цій посаді передбачено присвоєння кваліфікаційних категорій.

Особі, яка має науковий ступінь, при призначенні на посаду педагогічного працівника, буде присвоюватись кваліфікаційна категорія "спеціаліст вищої категорії", якщо на цій посаді передбачено присвоєння кваліфікаційних категорій.

Кваліфікаційні категорії і педагогічні звання присвоюються педагогічним працівникам за результатами атестації, що проводиться у порядку, встановленому МОН.

Кваліфікаційні категорії "спеціаліст", "спеціаліст другої категорії", "спеціаліст першої категорії" присвоюються атестаційною комісією навчальних закладів. Категорія "спеціаліст вищої категорії" та педагогічні звання присвоюються атестаційною комісією відповідного органу управління освітою.