ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ  ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

25 січня 2022 року відбулось робоче засідання (онлайн) кафеди філософії і освіти дорослих. На порядку денному слухали питання про організаційну роботу з контингентом слухачів курсів підвищення кваліфікації на 2022 рік. Особливості підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2022 році (О. В. Просіна). Серед пропозицій - посилити діяльність над пропозиціями до тематичних курсів, зокрема звернути увагу щодо актуальних освітніх проблем в умовах трансформаційних процесів та в умовах змішаного навчання. А також звернути увагу на  залучення ключових стейголдерів із використанням технологій нетворкінгу.

Також слухали питання про стан ведення документації кафедри (О. В. Просіна, Н. П. Волинець, О. О. Мирошніченко). Ухвалили стан ведення документації кафедри вважати задовільним.

Питання про попередній розгляд матеріалів термінологічного словника (як одне із завдань науково-дослідної роботи кафедри у 2021-22 рр.) було розкрито проф. Л. П. Пуховською. Було обговорено змістове наповнення, естетизацію оформлення наукового видання. Серед рекомендацій - пропозиція залучити аспірантів кафедри до колективного проєкту і роботою над створенням наукових публікацій до категорій і понять термінологічного словника, а також пропозиція створити редакційну колегію даного наукового проєкту (у робочому порядку).

Серед матеріалів, рекомендованих кафедрою до затвердження та до розгляду на засіданні вченої ради ЦІПО:

Скрипник М.І., Кравчинська Т.С., Волинець Н.П. Проєктування сучасного уроку: теорія та практика: Робочий зошит для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти. К.: ЦІПО, 2022. 73 с.

Скрипник М. І., Кравчинська Т. С., Волинець Н. П. Електронна дидактика фахової передвищої освіти : Робочий зошит для викладачів закладів фахової передвищої освіти. К. : ЦІПО. 2022. 78 с.

Загалом, у січні затверджено план роботи кафедри, індивідуальні плани науково-педагогічних працівників, робочі навчальні програми тем спецкурсів та тем занять (усього 93 програми у 2022 році), затверджено  навчальне навантаження на 2022 рік. Тож, кафедра філософії і освіти дорослих успішно виконує стратегічні орієнтири діяльності і готова до успішної реалізації внутрішніх і зовнішніх кафедральних проєктів у 2022 році.