ХТО ТАКІ «АГЕНТИ ОСВІТНІХ ЗМІН», АБО ЗМІНИ В ОСВІТІ ПОЧИНАЮТЬСЯ З КОЖНОГО ІЗ НАС

ХТО ТАКІ «АГЕНТИ ОСВІТНІХ ЗМІН», АБО ЗМІНИ В ОСВІТІ ПОЧИНАЮТЬСЯ З КОЖНОГО ІЗ НАС

З 27.03 по 31.03.17 тривав І етап підвищення кваліфікації завідувачів (методистів) структурних підрозділів закладів ППО з управління та організації освітнього процесу.

Лекція акад.В.Г.Кременя «Модернізація освіти України в контексті цивілізаційних змін», презентація результатів українсько-литовського проекту «Розвиток духовного контексту виховання в глобалізованому світі», тематичні дискусії, тренінги. Таким видався цей тиждень – цікавим на знайомства, різноманітним за формами, плідним на професійні знахідки.

Соціокультурні виклики і нове соціальне замовлення – підготовка вмотивованого педагога (Концепція «Нова українська школа» (2016), який має свободу творчості й розвивається професійно впродовж життя шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти, уміє організувати людиноцентрований освітній процес, зорієнтований на формування всебічно розвиненої, здатної до критичного мислення цілісної особистості, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ – зумовлюють реформування системи підвищення кваліфікації.

Ефективна організація освітнього, наповнення новим змістом, неперервність курсового і міжкурсового періодів як цілісного андрагогічного циклу тощо є не тільки вимогою часу, а передусім визначальним показником діяльності інституцій післядипломної педагогічної освіти.

Зміни в освіті залежать від кожного з нас, нашого бажання йти вперед, змінювати себе й навколишній світ (homo faber (людина-творець), співдіяти.