«PAULATIM SUMMA PETUNTUR (ВЕРШИНИ ДОСЯГАЮТЬСЯ НЕ ОДРАЗУ, МАЙСТЕРНІСТЬ НАБУВАЄТЬСЯ ПОСТУПОВО)»

«PAULATIM SUMMA PETUNTUR (ВЕРШИНИ ДОСЯГАЮТЬСЯ НЕ ОДРАЗУ, МАЙСТЕРНІСТЬ НАБУВАЄТЬСЯ ПОСТУПОВО)»

Триває співпраця ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» з проектним бюро «КультурКонтакт Австрія».

У межах Українсько-Австрійського Проекту «Нові вимоги до компетентностей керівників шкіл в Україні» 15–17 лютого 2017 року розпочалися тренінги для професорсько-викладацького складу Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти. У проекті беруть участь співробітники кафедри: проф. В.В.Сидоренко, ст.викл. Т.С.Кравчинська, ст.викл. О.О.Мірошниченко.

Ідея курсу: гетерогенність як ресурс, спілкування на рівних, використання модулів для керівництва освітнім процесом. Тренери курсу: Олівія де Фонтана, Педагогічний інститу Штірії; Гудрун Фіндер, директор школи Кьофлах, Австрія.

15 лютого стартував перший тренінг «Лідерство: компетенції самоменеджменту», який розпочався з міні-лабораторії (презентації всіх учасників), тренінгу «Завдання лідера». Цікаво, корисно, професійно важливо!

Другий день роботи – тренінг «Нові вимоги до компетенцій керівників шкіл в України». Теми: «Рольова та функціональна компетенції. Аналіз власного досвіду», «Рефлесія ролі лідера та самоменеджменту на основі психологічної теорії», «Фідбек як інструмент керівництва. Зміст зворотнього зв'язку», «Роль та моделі лідерства».

Третій день тренінгу «Лідерство: компетенції самоменеджменту» – «Робота з емоціями», "Амбівалентність лідерства и створення груп однокласників (групи рівних в якості професійних співтовариств)». «Was Peter über Paul sagt, mehr über Paul» (Те, що нам Петро говорить про Павла, свідчить більше про Петра, ніж про Павла)!

Месідж зустрічі: «PAULATIM SUMMA PETUNTUR (ВЕРШИНИ ДОСЯГАЮТЬСЯ НЕ ОДРАЗУ, МАЙСТЕРНІСТЬ НАБУВАЄТЬСЯ ПОСТУПОВО)».