СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ І ОСВІТИ ДОРОСЛИХ З ЦПРПП

СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ І ОСВІТИ ДОРОСЛИХ З ЦПРПП

За ініціативи КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради 23 вересня розпочато серію щомісячних онлайн зустрічей керівників закладів освіти міста Дніпра із завідувачкою кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, кандидатом педагогічних наук, доцентом, головою ГО «Центр освітніх ініціатив «Толока» Ольгою Просіною.

Освіта як феномен є результатом змін суспільно-економічного розвитку та ініціатором і стимулятором цих змін у різних сферах буття. Трансформації світової спільноти в умовах пандемії викликали парадигмальні перетворення, зумовлені системними змінами керівних установок, форм і методів навчання, освітніх потреб людей різного віку, ініціювали зміни в управлінні професійним розвитком педагогічних працівників. Освітні зміни пришвидшуються, міждисциплінарні зв'язки між галузями збільшуються, інформаційні потоки стають стрімкішими і це вимагає змін парадигмальних управлінських установок. Тому актуальним і своєчасним був запит щодо тематики першої онлайн зустрічі - «Менеджмент 4:0 в умовах НУШ: сучасні тренди, співпраця, проєкти».

На онлайн зустрічі було понад 100 учасників, які активно долучилися до обговорення. Слід відзначити високий рівень готовності керівників закладів освіти міста Дніпра навчатися сучасним підходам в управлінні, що свідчить про високий професіоналізм і прагнення до професійного самовдосконалення в умовах формальної, неформальної та інформальної освіти.

Після заходу від імені організаторів онлайн зустрічі з міста Дніпра, за ініціативи в.о. директора КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія»  Тетяни Нікіфорової, було вручено подяку спікеру - Ользі Просіній.  Позитивний зворотній зв'язок надихає на підсилення співпраці і подальших онлайн зустрічей для професійного розвитку педагогічних працівників в умовах міжкурсового періоду.